Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Christian O'Sullivan
Christian O'Sullivan er kaptein på det norske landslaget
Foto: Megapiksel

- Vi vet at vi har muligheten til å nå langt hvis vi spiller bra

Hva gjelder nå som gutta skal kjempe om medaljer? Vi tok en prat med tre av dem timer før avkast.

Torsdag kveld starter EM for Norges del med kamp mot Polen, et lag vi ikke har tapt mot siden 2009. Men kampen mot Polen er bare en av mange på veien til en mulig medalje. Hva skal til for å komme dit? Hva slags forventninger har gutta selv?

- Vi må finne en flyt og utvikle oss i løpet av mesterskapet. Når kampene blir tette, for det kommer det til å bli i et EM, så må vi være ekstremt nøye på detaljer. Et returløp eller et stolpeskudd kan være forskjellen på en semifinale og en åttendeplass, sier en friskmeldt Gøran Johannessen.

Torbjørn Bergerud istemmer.

- Vi må finne tilbake til vårt spill og hverandre igjen, forklarer målvakten. - Med de treningene vi har hatt her nede i Tyskland, så synes jeg det begynner å sette seg mer og mer.  Så det handler om at vi må stå bra defensivt og få løpt kontringer som vi egentlig har vært gode til i mange andre mesterskap. Spesielt kontringsbiten blir viktig.

- Det handler kort og greit om å score mer eller slippe inn færre baller enn motstanderen, sånn at vi vi går seirende ut av kampene, avslutter Bergerud.

Kaptein Christian O´Sullivan skal inn i sitt sjette EM og vet om litt hva som kreves.

- Vi vet at vi har muligheten til å nå langt hvis vi spiller bra. Og så er det sånn at det er veldig mange gode lag, så vi er helt avhengig av å få en god start mot Polen. Hvis vi får til det, så kan det bli veldig, veldig bra, mener kapteinen.
- Vi har en tøff gruppe og eventuelt et tøft mellomspill, men vi er veldig positive og har troen på oss selv. Vi vet at det blir en tøff kamp. Polen har et litt ungt, men godt lag, med en del spillere vi kjenner fra før, forteller O´Sullivan som samtidig røper en god følelse før det hele kastes i gang.

- Kroppen er bra! Jeg kjenner at jeg gleder meg, og jeg merker det på de andre at det skal bli veldig godt å komme i gang.

Det gleder et norsk håndballhjerte og vi ønsker Håndballgutta lykke til i kveld!


Les mer om Håndballgutta her.