Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fornebu  20240122. 
Telenor Arena, tidligere kjent som Fornebu Arena, er Norges største multifunksjonsarena og ligger på Fornebu i Bærum rett utenfor Oslo.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Foto: Fredrik Varfjell

Telenor Arena blir norsk VM-arena i 2025

Om ett år er Norge hovedarrangør av VM for menn. Kampene, inkludert finalen, skal spilles i Telenor Arena.

Verdensmesterskapet i januar 2025 skal spilles i Norge, Danmark og Kroatia. Nå er det klart at den norske delen av arrangementet skal foregå i sin helhet i Telenor Arena.

Multifunksjonsarenaen på Fornebu skal i tillegg til Norges innledende gruppe huse ytterligere ett innledende puljespill, samt at Håndballgutta spiller hovedrunde, kvartfinale og finalespill på hjemmebane om de går hele veien.

- Vi er glade over at dette er på plass, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

- Telenor Arena vil bli bygget om med midlertidige tribuner for å tilfredsstille IHFs krav til mesterskapet. Vi har et fint samarbeid med Bærum kommune, og ser frem til å etablere en god dialog også med Oslo kommune. VM i 2025 blir et stort løft både for Håndball-Norge, Stor-Oslo og hele Østlandet, sier Lio.

- At vi i Norge samler alt på ett sted i 2025 gir oss forutsigbarhet. Det får både praktiske og økonomiske fordeler. Bærekraftsmessig har det også svært positive effekter å redusere antallet spillebyer, legger han til.

Norges Håndballforbund hadde opprinnelig en plan om å legge de to innledende gruppene til Trondheim Spektrum, både for VM 2025 og til herrenes EM i 2026. Sistnevnte mesterskap er Norge medarrangør av, sammen med Danmark og Sverige. For å komme i mål med dette regnestykket ble det søkt om 10 millioner kroner i støtte fra Trondheim kommune.

- Som arrangør bruker vi langt mer enn dette på de to mesterskapene. Samtidig har analyser foretatt av NTNU vist at den lokale økonomien ble tilført rundt 70 millioner kroner da Trondheim arrangerte to innledende runder under EM i 2020. Dette indikerer hva et mesterskap kan innebære for næringslivet og lokalomgivelsene. Vi søkte derfor om en økt ramme fra Trondheim kommune for 2025 og 2026, totalt 10 millioner kroner. Dette ble avslått, og det respekterer vi, sier Lio.

Billettsalget til VM i januar 2025 vil etter planen starte midt i mars, mens frivilligregistreringen åpner i april/mai. Mer informasjon kommer.