Norge - Polen
Håndballgutta kunne juble for en god prestasjon mot Polen i EM-åpningen. Foto: Stian Lysberg

Storseier i åpningskampen for Håndballgutta

Polen ledet fra start, men de norske gutta kom sterkt tilbake og tok seieren 32-21 i EM-åpningen.

Torsdag var det klart for Norges start på EM i Tyskland og åpningskampen deres mot Polen. Håndballgutta spiller i gruppe D i EM, og gruppespillet blir spilt i Berlin.

Norge startet kampen med tre tekniske feil i sine tre første angrep, samtidig som Polen traff på alle sine tre angrep. Polen lå foran 3-0 før det hadde gått fem minutter, men da kom den første norske reduseringen. Bare et par minutter senere satte Sander Sagosen sitt første mål, som utlignet til 3-3.

Etter ti minutter kom håndballgutta for første gang foran, med kontringsmål fra Sebastian Barthold som sendte de rødkledde foran 5-4. Sagosen fulgte opp med å øke til en tomålsledelse. De to lagene spilte jevnt videre og Polen kom seg til utligning, men de norske gutta brukte kort tid på å komme seg tilbake i føringen.

Norge - PolenSander Sagosen fikk inn seks scoringer mot Polen og ble norges toppscorer. Foto: Stian Lysberg

Utover i omgangen fikk Torbjørn Bergerud tak på skuddene fra Polen, samtidig som de på andre banehalvdel fant flyten i angrepsspillet. Denne kombinasjonen sørget for at håndballgutta kom fire mål foran på 10-6. Like før omgangen slutt økte de norske gutta til en femmålsledelse. Den beholdt de inn til pause, hvor det stod 15-10 i Mercedes-Benz Arena.

Håndballgutta startet andre omgang med å øke ledelsen og lå foran 18-11 etter fem minutter. Utover i omgangen hang Polen på, men de norske gutta hadde bestemt seg og kom foran med ni mål før halvspilt omgang.

På kontring sørget Kristian Bjørnsen for norsk timålsledelse 24-14, men Polen hentet inn et par mål på ledelsen utover i omgangen. Inn i kampens siste ti minutter hadde Norge god kontroll på kampen og alle gutta fikk sine minutter på banen, inkludert Simen Lyse som hadde sin mesterskapsdebut. Både målvakt, forsvar og kontringer var på plass i kampens siste fem minutter, som gjorde at håndballgutta kom tolv mål foran.

Helt mot slutten fikk Lyse også sin første scoring i et mesterskap, før Gøran Johannessen satte inn Norges siste scoring. Polen fikk inn en siste redusering, men det var en klar seier 32-21 til Norge.

Norge - PolenTorbjørn Bergerud endte med en redningsprosent på 39,5 prosent i kampen mot Polen. Han ble også kåret til banens beste. Foto: Axel Heimken

Norges toppscorer i kampen mot Polen, Sander Sagosen, sa dette til TV 3 etter kampen:

– Jeg er fornøyd med forsvarsspillet og keeperspillet, fremover spiller vi oss til fine sjanser. Vi brenner litt mye, men vi må fortsette å ta skudd fra distanse.

– Det er lenge siden vi har spilt en offisiell kamp, så det er deilig å få en sånn start, legger han til.

Norge har med det sanket to poeng i den første gruppespillskampen og ligger foreløpig øverst i gruppe D. Lørdag 13. januar klokken 20:30 spiller Håndballgutta sin neste kamp i EM mot Færøyene. Kampen ser du på TV3/viaplay.no eller hører på NRK Sport på radio.