Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

VM-finale
De norske Håndballjentene tok sølv i VM 2023.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sølvjentene kommer til Bergen 4. april

Torsdag 4. april spiller Håndballjentene landskamp mot Ungarn i Åsane Arena. Billetter selges fra 1. februar kl. 12.

Billettene legges ut for salg  hos Eventim torsdag 1. februar kl. 12.00.

Billettpriser:
Kategori 1 kr 449
Kategori 2 kr 330
Kategori 3 (klubb/10+ billetter) kr 249

Håndballjentene er regjerende Europamester fra 2022 og slipper derfor å spille kvalifisering til mesterskapet i 2024. Derfor spiller laget i stedet EHF Euro Cup mot de tre arrangørnasjonene av EM2024.

I oktober ble det spilt to kamper der Norge vant hjemme mot Sveits og borte mot Ungarn. De to neste kampene spilles mot Østerrike, først hjemmekamp i Halden 28. februar (utsolgt), og deretter bortekamp i Innsbruck 3. mars.

Og i den neste landslagsperioden som starter 1. påskedag, blir altså Åsane arena vertskap for hjemmekampen som er mot Ungarn. Deretter drar laget til Sveits for å spille den siste kampen lørdag 6. april i Zürich.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og laget spilte seg til VM-finale i desember. Nå ser han frem til å ta med seg laget tilbake til Åsane der laget spilte Møbelringen Cup i 2021.

- Vi gleder oss stort til å spille i den fine arenaen i Åsane. Vi har gode opplevelser derfra i forkant av VM i Spania i 2021. Det er alltid bra trykk og stor begeistring fra publikum i Bergen, det betyr mye for spillerne og er veldig motiverende, sier han.

For Håndballjentene er denne samlingen starten på oppkjøringen til OL i Paris i sommer. Derfor blir den svært viktig for laget.

Statistikk mot Ungarn

Norge har møtt Ungarn 90 ganger gjennom historien. Det har endt med 36 norske seire, fire uavgjorte kamper og 50 tap. Av de siste ti oppgjørene har imidlertid Håndballjentene vunnet ni ganger.

Les mer om Håndballjentene