Simen Lyse gjorde en god kamp mot Nederland for Norge med fem scoringer. Foto: DHF/Dejan Obretkovic

Seier for Håndballgutta i Golden League

Det var jevnt gjennom hele kampen, men i de siste minuttene var Norge sterkest og slo Nederland 38-35.

Lørdag var det igjen klart for Golden League i Danmark for Håndballgutta. I den første kampen, mot nettopp Danmark, kjempet de norske gutta seg til uavgjort 27-27. Denne gangen var det Nederland som stod for tur.

Nederland åpnet med kampens første mål, og holdt på ettmålsledelsen i kampens første ti minutter. De norske gutta hang godt på og utlignet til 5-5. Like etter kom håndballgutta for første gang i ledelsen over Nederland, men gjestene lå like bak, og kom seg igjen til uavgjort 9-9 ved halvspilt omgang.

Utover i første omgang spilte de to lagene jevnt og vekslet på å ha ledelsen. Med ti minutter igjen av omgangen lå Nederland foran, men Tobias Grøndahl utlignet til 13-13 fra straffemerket. De norske gutta slet med å stoppe Nederland sine angrep, og de to lagene fortsatte å spille jevnt til omgangens slutt. Norge lå foran med ett mål da de blåkledde hadde kampens siste angrep, men håndballgutta vant ballen og Simen Lyse var godt på vei i kontra. Han økte den norske ledelsen til 20-18 til pause.

Håndballgutta startet den andre omgangen med et kjapt angrep og scoring fra Sebastian Barthold, som økte ledelsen til en tremålsledelse. Bom og tekniske feil var resultatene på Håndballguttas tre neste angrep, men på andre siden klaffet alt for Nederland som utlignet til 21-21. Sander Øverjordet fikk deretter to kjappe scoringer på rad og sørget igjen for norsk ledelse.

20240106 Øverjordet.jpgSander Øverjordet scoret fem mål i kampen mot Nederland. Foto: Scanpix/Thomas Traasdahl

Ti minutter ut i andre omgang lå Norge foran med ett, men de blåkledde utlignet igjen til 26-26. Derfra tok Nederland tilbake ledelsen, men lagene fortsatte å følge hverandre tett gjennom hele omgangen. Med under fire minutter igjen sendte Tobias Grøndahl de norske gutta foran med ett mål med sin sjette scoring fra straffemerket, sin syvende totalt i kampen.

I de siste minuttene stemte det meste for de norske gutta. De stod opp i forsvar, økte ledelsen med to scoringer fra Henrik Jacobsen og redning fra Torbjørn Bergerud. Summen av dette ble en tremmålsseier 38-35 over Nederland.

Forsvarssjefen Magnus Gullerud sa dette til TV 2 etter kampen:

– Alt for mange mål, vi scorer nok og slipper inn for mange. Vi må ta en titt på det og dele opp de forskjellige sonene, men vi har helt klart en del å jobbe med.