Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240112 Frida Haug Hoel.jpg

Rusket er forsvunnet fra forgasseren til Romerike

Romerike Ravens hadde ambisjoner om femteplass i REMA 1000-ligaen. Nå kan spillet ha løsnet.

Det er kanskje gammeldags å snakke om forgasser i disse elbiltider, så la oss heller si at nå ser det ut til at kaptein Frida Haug Hoel & co. har fått orden på ladingen. I siste seriekamp ble det 30-28 over Molde på bortebane - og dermed klatret ravnene over kvalikstreken for første gang denne sesongen. Det til stor glede for trener Ane Victoria Mällberg.

- Det var godt at det løsnet det vi har jobbet med. Vi har ikke kjørt med så mye tempo, vi har vært nølende og tvilende - og har i tillegg slitt med tekniske feil og uttellingen, forklarer Ane om den traurige sesongstarten, som ga bare fire poeng på de 12 første kampene. For øvrig Anes avskjedssesong.

Ett år før kontrakten går ut ble treneren enig med klubben om at det kanskje var best for begge parter med en avslutning etter denne sesongen.

- Ting har endret seg på privaten, og jeg har vært hele karrieren på Romerike - minus et par sesonger i Oslo. Jeg har veldig ambisjoner, og jeg tror det er godt for min utvikling å få nye impulser og ny erfaring, så jeg ikke går meg fast i ett spor. Jeg tror det kan være bra for klubben også, sier hun som ble eliteseriens yngste trener da hun i 2020 - 27 år gammel - overtok Romerike Topphåndballklubb, som den offisielt heter.

I tillegg til Ane må Ravens også erstatte Frida Haug Hoel neste sesong. Etter ni sesonger i Rælingen og Romerike føler 25-åringen for en ny utfordring.

- Det er på tide å prøve noe annet, men jeg vil forlate Ravens på en best mulig måte, sier høyrebacken, som har hatt mange tilbud opp gjennom årene, men vært trofast mot klubben hun kom til som tenåring.

Artikkelen fortsetter under bildet.

20240112 Frida Haug Hoel Ravens.jpg

- Jeg har hatt stor tro på prosjektet til Ravens, og jeg har trivdes godt i gruppa, med trenere og spillere og alt. Men nå er jeg ferdig med studiene (batchelor i trening og prestasjon), og da måtte jeg gripe muligheten, forklarer Frida, som har latt seg friste til en treårskontrakt med danske Horsens, der også Emily Stang Sando og Hege Løken spiller.

- Hva vet du om den klubben?

- Det er en klubb som vil satse og som har et spennende trenerteam. Jeg har troen på dette etter å ha snakket med dem, og Horsens er en by med stort engasjement rundt håndballen. Det blir veldig spennende.

Hva Horsens får forteller Ane gjerne om.

- De får en ledertype både på og utenfor banen, og som kaptein ser hun alle. Frida har blomstret de siste sesongene, og jeg tror hun er den mestscorende høyrebacken i REMA 1000-ligaen (54 spillemål på 13 kamper). Hun er en stabil spiller og passer ekstremt godt å ha i et lag, sier Ane, som selv ikke vet hvor hun skal neste sesong. Tilbudene har kommet både fra utlandet og Norge. Uansett blir det noe norsk, ettersom hun fortsetter som landslagstrener for 2006/07-jentene, der Sølvi Hylleseth kom inn som makker 1. januar. Målet er VM i Kina.

Men vi skal holde oss på Romerike litt til.

- Hva med målet om femteplass i serien, Frida?

- Med den starten vi hadde så blir det tøft å greie det. Vi slet med konstellasjonene og å få spillet til å fungere. Vi har hatt utskiftninger i bakspillerrekken, og det har tatt mer tid enn vi trodde å få til samspillet. Men det er bare å kjøre på og få en så god sesong som mulig. Det er i alle fall ikke så langt opp til 6.-7.-8.-plassen.

- Det skal Storhamar få merke hjemme 17. januar?

- He, he - alt er mulig. Vi skal i alle fall bite bedre fra oss enn i den forrige kampen (tapte 20-38), lover Frida.

Så får vi neste sesong se hvordan ravnene greier seg når Ane Victoria Mällberg og Frida Haug Hoel er stjålet fra dem.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen.