Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240116 Fransico Costa Portugal.jpg
Se opp for Francisco Costa som har scoret 32 mål på tre kamper i EM.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Portugal er neste EM-motstander

Onsdag kl. 15.30 starter hovedrunden i EM i Hamburg, og Portugal venter for Håndballgutta.

I likhet med Norge kom Portugal inn i hovedrunden uten poeng, men med 10 minusmål mot Norges ene. Med seier i denne kampen, er det fortsatt mulig for Håndballgutta å spille seg til finalehelgen i Köln 26. til 28. januar.

Harald Reinkind synes det var fint å komme til Hamburg og at det er greit med et miljøskifte i mesterskapet. Han er klar for fire tøffe kamper i hovedrunden.

- Portugal som venter i første kamp, er et ungt og talentfult lag. Det kan bli mye syv mot seks spill mot oss, tenker jeg. De er et godt lag og en motstander som kan være litt ekkel om de får treff fra start. Derfor skal vi fortsette med godt forsvar, men luke vekk dumme småfeil i begge ender av banen. Så skal vi få mer fart i kontringsspillet og holde det oppe i hele kampen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bergen 20230312. 
Norges Harald Reinkind jubler under EM-kvalifiseringskampen i håndball mellom Norge og Serbia.
Foto: Christoffer Andersen / NTB
Harald Reinkind jubler for scoring i EM-kvalifiseringen.
Foto: Christoffer Andersen / NTB

Det har vært et krevende gruppespill for spillerne. Reinkind er opptatt av å ta med seg de gode tingene videre. Han mener at forsvaret tidvis har vært godt - angrepet også, men det har vært perioder der det ikke flyter så bra. Det ønsker han å få endret til hovedrunden.

- Det har blitt noen kvelder med litt mindre søvn enn ønskelig. Tankene kverner i hodet, så det er viktig at vi nullstiller oss til neste oppgave og ser på hva som er bra og som vi kan ta med oss videre. Vi har jo alle muligheter, fastslår han.

Mer om Portugal

I gruppespillet vant portugiserne 31-24 over Hellas og 30-27 over Tsjekkia som begge er ute av mesterskapet. Danmark ble for sterke og det ble timålstap 27-37.

Portugiserne stiller med Paolo Pereira på sidelinjen som løftet laget til en 6. plass i EM 2020. Nå har han fått en ny generasjon med dyktige spillere på laget, og i EM-kvalifiseringen vant de alle sine kamper.

En kar å se opp for, er toppscoreren Martim Costa som har scoret 32 mål på de tre gruppespillkampene i EM. Det er tredje best av alle. En annen viktig spiller er lillebror og høyreback Fransisco Costa. 18-åringen er et stort talent som ble toppscorer og kom på All Star Team i junior-EM i 2022. To andre navn å merke seg er midtback Rui Silva fra FC Porto og barcelonaspiller Luis Frade. 

Selv om historien ikke har betydning for kampen, ser vi at lagene har møttes 30 ganger tidligere. Det har gitt 21 seire, en uavgjort og åtte tap for Norge. De fem siste kampene har endt med norsk seier. 

Les mer om Håndball-EM