Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240109 Jonas Wille Martin Boquist_foto Maria Kurth.jpg

På plass i Tyskland - Klare for EM

Håndballgutta er på plass i Berlin og vi tok EM-pulsen på landslagssjefen to dager før Polen-kampen.

I god tradisjon har landslaget fått noen oppkjøringskamper i beina rett før mesterskapet. Landslagssjef Wille er godt fornøyd med hva han fikk ut av kampene i Danmark og kan rette blikket mot EM og Polen førstkommende torsdag.

Under Golden League var det snakk om lave bunner og gode topper. Ikke veldig overraskende i følge Wille.
- Nei, egentlig ikke. Men jeg er positivt overrasket over 5-1 spillet i første omgang mot Egypt. Det er liten tid til å øve på nye ting, så det var godt å se at det satt såpass bra.

- Men ellers var det forventet at det gikk litt opp og ned. En ting er å komme inn i rytmen etter jula og noen dager uten håndball. Ulike konstellasjoner blir det alltids i sånn kamper. Det blir viktig å begrense de dårlige periodene.

For i Danmark fikk de nye prøvd seg, mens nøkkelspillere ble hvilt. Under EM vil variasjonen av spillere på banen avta.

- Ja nå er fokuset på en og en kamp og vi spiller med de konstellasjonene som sitter best og med de som leverer best på dagen. Nå er det å vinne som gjelder - ikke så mye annet fokus enn det.

20 spillere er samlet i Berlin nå, inkludert innhentede Gabriel Setterblom.

- Vi er 20 her nede nå, men vi melder inn 19 spillere inn i den offisielle EM-troppen som gir en plass ledig til en eventuelt målvakt om det behovet melder seg.

Tilsammen kan man gjøre bytter mellom netto- og bruttotroppen inntil seks ganger. To ganger i innledende, to ganger i hovedrunden og to ganger i finalespillet. Totalt meldes 16 spillere inn til kamp.

Det har vært knyttet noe spenning rundt rollene til enkelte av spillerne i troppen og Jonas er villig til å røpe noen tanker før EM-starten.

- Sander Øverjordet, Erik Toft og Gabriel Setterblom har fått beskjed om at de utgangspunktet er på tribunen nå i de innledende kamper. Men det er viktig å påpeke at ting kan endre seg utifra hva som presteres på banen.

Hvordan er stemninga nå to dager før det smeller?

- Veldig bra! Håper vi får en god start, da kommer selvtilliten og da tror jeg det kan bli moro, avslutter landslagssjefen.

Norge innleder altså mot Polen torsdag kl 20.30.
Les mer om Håndballgutta her