Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mikkel Solheim på gjennombrudd for LM04
Mikkel Solheim og Juniorgutta har denne uken vært på samling i Polen. Bildet er fra VM i Kroatia i sommer.
Foto: IHF / HRS / kolektiff

Østerrike overlistet Juniorgutta

Norge var best i den første omgangen, men måtte se Østerrike dominere etter hvilen. Norge tapte til slutt 25-29.

Juniorgutta (LM04) er denne uken på samling i Kielce i Polen. Fredag kveld spilte Norge mot hjemmelaget Polen, hvor de måtte se seg slått med fire mål. Lørdag var det klar for samlingens andre og siste kamp mot Østerrike.

Det var Norge som kom best i gang, og gikk til pause med en solid 15-11-ledelse. Etter pause slet Juniorgutta med å sette ballen i mål, samtidig som det ble sluppet inn flere mål bakover. Kampen endte til slutt med Østerisk 29-25-seier.

Etter forrige kamp uttalte trener Dag Vidar Jonassen at de fikk øvd på spillet, men ønsket å heve kvaliteten bakover:

- Etter kampen i går kom vi fram til at deler av forsvarsspillet skulle forbedres til i dag, og gutta løste oppgavene godt. Vi spilte tøffere og mer kompakt forsvarsspill, men blir litt mer unøyaktige utover i kampen.

Det var derimot tyngre i andre enden av banen:

- Fremover kladda det mer i dag, spesielt i andre omgang hvor vi kun scorer ti mål. Det stopper litt opp i angrepsspillet etter hvilen, så vi har en god og en dårlig omgang. Vi kommer til gode muligheter, men de har en god målvakt, og vi bommer på en del av sjansene vi normalt hadde satt, forteller han og legger til:

- Vi har kommet langt med de delene av spillet vi har fokusert mest på, og spillerne har fått verdifulle erfaringer mot litt annerledes motstand.

Samtlige norske spillere noterte seg på målscorerlista i dagens kamp, og i løpet av samlingen har alle fått godt med spilletid. Flere debutanter har også fått sine første kamper i landslagsdrakta, og har gjort en god figur ifølge trenerteamet.

I morgen går turen hjem igjen til Norge. Jonassen er fornøyd med hva laget har fått ut av samlingen:

- Vi er et bedre håndballag og håndballspillere enn når vi dro på onsdag. Vi har jobbet bra med evaluering etter kampen i går, og de arbeidsoppgavene vi har hatt fokus på har blitt bedre, men da oppstår det nye problemstillingen. Håndball komplekst og det er mye å ta tak i, avslutter LM04-treneren.

Nå venter etterarbeid etter samlingen, før LM04-troppen skal ut på nye eventyr i mars.

KAMPFAKTA
Juniorgutta - LM04
Norge - Østerrike 25-29 (15-11)
Hala Legionów
Norges tropp og målscorere: Nicolai Ransve Gulbrandsen 3, David Walstad Haugstvedt 3, Sondre Ovid Skovli 3, Preben gram 3, Axel Skaarnæs 2, Krister Skarsvaag Midtflå 2,  Øystein Mostad 2, Emil Havsgård 2, Kasper Berentsen Dalland 1, Lasse Sunde Lid 1, Mikkel Solheim 1, Paul Benjamin Nordrum Bareis 1, Eirik Soløst 1, Oskar Engeset-Nordanger Knudsen, Oliver Klavenes, Mats Schei Fossum
Utvisninger: Norge 5x2 minutter, Østerrike 4x2 minutter