Pocket Valley

Torbjørn Bergerud kom inn halvveis i førsteomgang og stod godt mellom stengene ut kampen.

Opptur for Norge i siste EM-kamp mot Sverige

Håndballgutta spilte godt både fremover og bakover i banen store deler av kampen, og vant til slutt 33-23.

I kveld var det regjerende EM-mestere og allerede semifinaleklare Sverige som stod på motsatt banehalvdel. EMs siste kamp, uten Sander Sagosen og Gøran Johannessen, skulle bli en opptur for Håndballgutta som til slutt vant 33-23.

Det var de gulkledde som fikk best start på kampen og gikk fort opp i en 2-0-ledelse. Håndballgutta la bort de tekniske feilene, og det tok ikke lange tiden før de utliknet. Etter fem minutter var stillingen 3-3. De neste minuttene var det målvaktene som regjerte kampen. Både den svenske målvakten og Kristian Sæverås sørget for at lagene kun fikk to scoringer hver de neste åtte minuttene. Dermed var stillingen 5-5 like før halvspilt omgang.

Ti minutter før pause tok nivået seg opp. De norske gutta stod godt i forsvar, noe som ga uttelling fremover i banen. Etter kontringsscoring fra Alexander Blonz tok Norge ledelsen for første gang i kampen, og det stod 10-9. Torbjørn Bergerud kom inn og stod godt mellom stengene ut omgangen. Norge kom inn i en bedre periode både offensivt og defensivt, og scoringer fra Blonz og Bjørnsen sendte Håndballgutta opp i en tremålsledelse fem minutter før omgangsslutt. Bergerud noterte seg for flere fine redninger mot slutten, og bidro til at Norge beholdt tremålsledelsen til pause. Stillingen stod 15-12.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Med seks scoringer i førsteomgang, og totalt elleve scoringer, var det Alexander Blonz som ble kåret til banens beste spiller.

– Vi gjør det ganske bra, det er høyt tempo og høy kvalitet i spillet. Vi sliter litt i forsvar i begynnelsen, men løser det utover i omgangen. Dette er noe å bygge videre på i andre omgang, sa Tobias Grøndahl til Viaplay i pausen.

Nettopp det gjorde Håndballgutta. Forsvarsspillet var solid i andreomgangen, fra start til slutt. Fremover i banen var det også godt treff. Fem minutter etter hvilen hadde Norge økt til en seksmålsledelse. Håndballgutta presset svenskene til tekniske feil, og ellers var Bergerud på vakt.

Omtrent halvveis i omgangen satte Blonz sin åttende nettkjenning, og Norge var dermed foran med 25-17 på tavla. Det gode spillet fortsatte, og etter nok en scoring fra Blonz, var de norske gutta ti mål foran (28-18). Det var lite Sverige kunne gjøre med det. Dermed ble det en liten opptur for Håndballgutta i den siste EM-kampen, som til slutt vant 33-23.

– Det var ikke en tellende kamp, men den betydde mye. Vi har hatt et tøft mesterskap, og det er mange elementer man kan trekke frem, men jeg syns det er et flott lag i dag, sa Jonas Wille til Viaplay etter kampen.

Tobias Grøndahl oppsummerer mesterskapet med at det har vært mye rusk både fremover og bakover i banen, men var godt fornøyd med kveldens kamp.

– Dette trengte vi, for vi har vrkelig lengtet etter det. Det var mye som klaffet i dag. Selv om Sverige ikke spilte for full maskin, skal vi ta med oss dette, sa han til Viaplay etter kampen.