Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norge - Portugal
Alexander Blonz ble norsk toppscorer med sju mål.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nytt EM-tap for Håndballgutta

Håndballgutta klarte ikke å snu kampen etter at Portugal tok ledelsen. Portugiserne vant til slutt 37-32.

Håndballgutta har hatt en tøff start på mesterskapet, og tok seg videre fra gruppespillet uten poeng. Onsdag var det duket for første av fire kamper i Hovedrunden. Da stod Portugal på motsatt banehalvdel.

Lagene var jevnspilte i åpningsminuttene, med de norske gutta et lite hakk foran. Torbjørn Bergerud kom godt i gang mellom stengene for Norge, og vartet opp med flere gode redninger. Framover styrte Sander Sagosen angrepet effektivt og bidro til Norges 10-7-ledelse midtveis i omgangen.

Norge var klare på at de skulle kjøre tempo før kampen, noe de lyktes godt med midtveis. Imidlertid møtte de motstand da portugiserne også ønsket å vise fram sin løpsstyrke. Åtte minutter før pausen hadde Portugal utlignet til 13-13, og et minutt senere hadde de overtatt ledelsen.

Mot slutten av omgangen slet Norge med å sette ballen i mål, og etter et syv målløse minutter var Portugal i ledelsen med fire mål. Portugiserne klarte å beholde ledelsen og gikk til pause på stillingen 18-15.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Norge - Portugal
Harald Reinkind i gjennombrudd
Foto: NTB

I andre omgang fikk håndballgutta en god start, men klarte dessverre ikke å hente inn ledelsen til Portugal. Prestasjonene svingte mye for det norske laget, der de vekslet mellom sterke prestasjoner i angrep til å slippe inn enkle scoringer bakover. Kampen fortsatte å være jevn, men Portugal hadde fortsatt overtaket.

Norge lå lenge ett mål bak, men hver gang de scoret svarte Portugal umiddelbart i den andre enden. Ti minutter før slutt viste måltavlen 28-29. Alexander Blonz imponerte etter hvilen, og Kristian Bjørnsen fortsatte å levere sterke prestasjoner på motsatt kant. Imidlertid hadde de norske spillerne vanskeligere for å stoppe Costa-brødrene og det portugisiske laget bakover.

Tre minutter før slutt bevarte Portugal ledelsen, og de klarte å holde på den til kampslutt. Portugal seiret til slutt 37-32, og Norge gikk på et nytt tap i EM.

KAMPFAKTA
EM 2024, hovedrunde 
Norge - Portugal 32-37 (15-18)
Barclays Arena, Hamburg, Tyskland
Toppscorer Norge: Alexandre Christoffersen Blonz - 7 mål
Toppscorer Portugal: Pedro Portela - 8 mål
Utvisninger: Norge 2x2min., Portugal 2x2 min