Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sverige-Nederland
Luc Steins er Nederlands store stjerne
Foto: © 2024 Eva Manhart / kolektiff

Ny vanskelig kamp for Håndballgutta fredag

Nederland har tatt mange steg de siste årene. Håndballgutta kan vente en ny tøff kamp i EM fredag.

Da lagene møttes i Gjensidige Cup i november, ble det nederlandsk seier for første gang på mange år med 23-19. Men Håndballgutta tok hevn i Golden League i januar og sikret seieren 38-35 i EM-oppkjøringen.

Nederland spilte i gruppe C og ble nummer to bak Sverige. De vant over både Georgia og Bosnia Herzegovina, og tapte knepent med bare et mål, 28-29, mot Sverige i gruppefinalen. I den første kampen i hovedrunden møtte de gullfavoritt Danmark og måtte se seg slått med 27-39. Før fredagens kamp er Nederland og Norge nederst på tabellen i hovedrunde II, begge uten poeng.

Håndballgutta får mye å passe på i den andre kampen i hovedrunden fredag kveld. Hollenderne stiller med et knippe ordentlig rutinerte karer. Først og fremst Luc Steins, den lille, men store playmakeren som kun måler 173 cm på strømpelesten. Han kan finte seg gjennom hva som helst i et helt vanvittig tempo, og han sender de mest perfekte pasninger til lagkameratene sine. Merk deg også høyre bakspiller Iso Sluijters og høyre kanten Bobbi Schagen, de tre har alle har over 100 kamper i landslagsdrakten. Også venstre kant Rutger ten Velde fortjener å bli nevnt, han setter lagets sjumeterskast og dem blir det ofte mange av når hollenderne spiller kamp. I skrivende stund er han toppscorer i mesterskapet med 38 mål på fire kamper.

Toppscorer mot Portugal, Alexander Blonz, tror at det mest sannsynlig vil bli en fartsfylt kamp fredag kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet.

20240113 Alexander Blonz Foto Stian Lysberg Solum_ NTB.jpg
Alexander Blonz jubler for scoring.
Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

- Vi må klare å sette forsvaret vårt og spille disiplinert i det etablerte angrepet så de ikke får løpt så mye på oss. Da tror jeg vi har en god mulighet, sa han på torsdagens pressetreff.

Kent Robin Tønnesen spiller til daglig med Luc Steins i PSG. Han tenker at det vil bli en veldig tøff kamp mot lagkameraten.

- De har stor fart i spillet og kommer til å løpe mye, det må vi prøve å stoppe. Vi håper at vi klarer å ta nye steg, sier høyrebacken som legger til at de norske gutta er sugen på revansje.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NOrge-Spania
Kent Robin Tønnesen fra en tidligere landskamp.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

- Vi ønsker å vise oss fra en bedre side. Det var mye bra i forrige kamp å ta med videre som farten og at vi var kompakt i forsvar. Nå skal vi resituere godt, lese oss opp på Nederland sitt spill og nullstille til fredag, avslutter han.

Litt historikk

Før 2020 kom Nederland aldri videre fra kvalifisering til mesterskap, men det har endret seg de siste årene. 2024-EM er det tredje på rad for oransjetrøyene. I kvalifiseringen var de suverene i sin gruppe, selv ikke Kroatia klarte å beseire dem.

På benken deres finner vi ringreven fra Sverige, Staffan Olsson, som selv hadde en strålende håndballkarriere med blant annet OL-sølv og fire VM-titler. 

Historisk har lagene møttes 52 ganger. 35 ganger har Norge tatt seieren, 2 kamper har endt uavgjort og 15 kamper er gått i nederlandsk favør.

Kampen ser du på TV3 eller viaplay.no fredag kl. 18.00.

Les mer om Håndballgutta i EM.