Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 Jonas Wille og Sander Sagosen.jpg
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Håndballgutta klare for test foran 12 500 tilskuere

I kveld starter Håndballguttas siste forberedelser før EM når Golden League kastes i gang mot Danmark.

Håndballgutta møter Danmark i første kamp i Golden League i kveld klokken 20:15. Landslagssjef Jonas Wille ser fram til å få god matching før EM starter om en uke, og har brukt denne og forrige samling til å forberede seg til årets høydepunkt.

Wille forteller at turneringen skal brukes på å finpusse spillet, samt øve på litt nye ting:

- Vi har hatt forskjellige temaer på treningene under denne samlingen, hvor vi har gått gjennom angrepsspill både mot 6-0- og 5-1-forsvar, i tillegg til 7 mot 6-spill. Videre blir det også mer fokus på forsvarsspill og vårt eget 5-1, som vi skal ta i bruk i en av kampene. Vi bygger videre på det vi fokuserte på i forrige samling slik at vi får repetert grunnspillet godt og bli bedre på tingene vi ikke har gjort før.

- Poenget er å gå gjennom alt slik at vi får med oss så mange verktøy i verktøykassen som mulig. Samtidig må vi ikke ta med for mye for da blir vi ikke gode på noen ting, så vi må velge ut noe, forteller Wille.

Landslagssjefen er tydelig på at selv om det prøves ut flere nye ting, så er grunnprinsippene like:

- Vi har ikke testet 7 mot 6-spill i angrep så mye, og selv om 5-1-forsvar ikke er noe nytt så ønsker vi å komme litt lenger på det. Det er alltid noen nye detaljer i angrep og forsvar, som spillerne er med på å utvikle, men grunnprinsippet i alt er likt med litt nye varianter. 

Første kamp mot Danmark i kveld spilles for et fullsatt Royal Arena i København, hvor hele 12 500 tilskuere har sikret seg billetter. Wille har en tydelig plan for hva som blir viktig i denne kampen:

- Danmark er gode, og for det første må vi være veldig disiplinert i alt vi gjør. Både i angrep for å unngå mange kontringer imot, men også i duellspillet i forsvar. De er gode mann mot mann, og da må vi være gode i vår førsteduell. Det betyr at førsteforsvareren skal være så god i sin duell at de rundt ikke trenger å flytte seg ut av sin sone. Dersom det skjer vil de finne overtallet, så det er det som blir det klart viktigste.

Når det gjelder status på spillerne forteller landslagssjefen at det er noen småskader i troppen som man ikke ønsker å ta noen sjanser på:

- Kolstadspillerne Magnus Abelvik Rød og Gøran Johannessen blir faset inn i løpet av uka, og får forhåpentligvis minutter litt senere i turneringen. Erik Toft har fått en kjenning i en muskel. Disse tre står dermed over kveldens kamp mot Danmark.

Dagens kamp i Golden League mot Danmark kan du se på TV 2 Direkte og TV 2 Play kl. 20:15. De øvrige kampene spilles lørdag 13:30 mot Nederland og søndag 13:30 mot Egypt. Disse kampene sendes på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.

Les mer:
Håndballgutta
EM 2024