Torbjørn Bergerud fikk en god start mot Egypt, men utover i andre omgang ble det tøffe vilkår for målvakten. Foto: Ritzau Scanpix

Håndballgutta måtte se seg slått av Egypt

Håndballgutta startet bra mot Egypt, men utover i andre omgang fikk motstanderne overtaket og vant 28-23.

Søndag spilte Håndballgutta sin siste kamp i Golden League. Etter uavgjort mot Danmark og seier mot Nederland, var det klart for afrikamesterne Egypt.

Egypt åpnet kampen med scoring, men Håndballgutta kom like bak med utligningen og tok ledelsen på 2-1. I omgangens første minutter spilte lagene tett, men Håndballgutta lå hakket foran med ett mål. Etter ti minutter utlignet Egypt igjen til 5-5.

Håndballgutta surret det til i de neste fire angrepene, men på andre siden ble vi reddet av tre stang ut fra Egypt og redning fra Torbjørn Bergerud. Etter nærmere fire minutter måltørke sendte Sander Sagosen de norske gutta foran med ett mål igjen.

Med ti minutter igjen av omgangen satte Harald Reinkind inn sitt første mål, som sendte Norge foran 10-7. Norge økte mot slutten ledelsen til fire mål, med scoring fra Gøran Johannessen, men like før pause reduserte Egypt ledelsen igjen til tre mål. De norske gutta lå foran 13-10 til pause.

20240107 Johannessen.jpgGøran Johannessen var en av de fire norske toppscorerne mot Egypt, som alle scoret tre mål hver seg. Foto: Ritzau Scanpix

Etter pause beholdt Håndballgutta ledelsen i kampens minutter, men Egypt kom så nærmere og nærmere. Etter åtte minutter kom de til utligning på 17-17, før de så tok over ledelsen. Egypt økte så ledelsen til 19-17 ti minutter inn i andre omgang.

Utover i omgangen satt ikke skuddene for de norske gutta, i tillegg til et par tekniske feil. På andre siden klaffet det for Egypt og Håndballgutta havnet fem mål bak på stillingen 20-25 med fem minutter igjen. Etter over seks minutter uten scoring sørget Eri Toft for en redusering, som Kristian Bjørnsen fulgte opp i angrepet etter.

I de siste minuttene var det igjen flere bom og feil fra de norske gutta, samtidig som det virkelig hadde løsnet for Egypt. Med to minutter igjen kom Egypt igjen fem mål foran, en ledelse de beholdt til kampens slutt. Det endte med tap 23-28 for de norske gutta i den siste øvelsen før EM.

Sander Sagosen hadde dette å si om kampen til TV 2:

– Litt bitter følelse. Vi spiller perfekt i første omgang og står bra bakover, i andre omgangen går vi opp litt i limingen defensivt. Vi spiller oss til gode sjanser fremover, men brenner og brenner.

– Vi gleder oss. Nå skal vi jobbe på, sier Sagosen videre om EM-starten til uken.

Håndballgutta skal nå til Tyskland og gjøre seg klare for den første EM-kampen, som spilles torsdag 11. januar klokken 20:30. Da er Polen først ut, før de senere i den innledende runden skal møte Færøyene og Slovenia.

EM-kampene sendes på TV3/viaplay.no og NRK Sport på radio.

Golden League 2024
Norge – Egypt 23-28 (13-10)
Jyske Bank Arena Odense, Danmark
Toppscorer Norge: Erik Toft, Tobias Grøndahl, Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød – 3 mål
Toppscorer Egypt: Mazen Reda – seks mål
Utvisninger: Norge 3x2min., Egypt 0x2 min