Færøyene med uavgjort 26-26 mot Håndballgutta

Norge klarte ikke å riste av seg Færøyene, som sikret poengdeling etter en thriller av en håndballkamp!

Torsdag spilte Håndballgutta sin første EM-kamp, som endte med storseier mot Polen. Lørdag var det duket for nordisk duell mot Færøyene.

Norge, med Magnus Abelvik Rød i spissen, kom godt i gang i Mercedez-Benz Arena. Flere tusen Færøyske supportere på tribunen kunne se de to nordiske lagene spille jevnt i åpningsminuttene, med de norske herrene et lite hakk foran. 9-7 var faktum etter halvspilt omgang.

Håndballgutta stod solid bakover, med Kolstadspillerne Vetle Eck Aga og Magnus Gullerud i midtforsvaret. Det jevne spillet fortsatte dermed utover i omgangen, med Norge ett mål etter 20 minutter. Norge beholdt ledelsen, og gikk til pause med en 13-12-ledelse.

Etter hvilen var det norske laget klart best. Håndballgutta hadde dog store problemer med å sette ballen forbi Nicholas Satchwell, som storspilte i det færøyske målet. Det stod helt likt mellom de to lagene etter 45 minutter, med 20-20 på måltavla.

Arikkelen fortsetter under bildet.

Alexander Blonz ble norsk toppscorer.

Store deler av kampen tok Færøyene ut målvakt og spilte med en mann mer i angrep, og med norsk utvisning var de hvitkledde syv mot norges fem. Færøyene lyktes godt med dette spillet, men i motsatt ende av banen var lyktes også de norske kantspillerne.

Med syv minutter igjen av kampen så Petter Øverby rødt, og Færøyene var igjen to man flere i angrep. Torbjørn Bergerud vartet opp med en viktig redning, og i andre enden pådro også Færøyene seg også en utvisning. Norge hadde kommet seg tre mål foran da det gjenstod fire minutter, og så ut til å dra seieren i land.

Med 30 sekunder igjen reduserte Færøyene til 25-26, og med ti sekunder igjen tok Jonas Wille time-out. Norge rotet bort ballen med få sekunder igjen, og saboterer for Færøyene. Norsk to minutters utvisning og Færøysk 7 meterskast var et faktum. Elias Skipagøtu satt ballen sikkert i mål bak Bergerud, og sikret uavgjort mot Norge. Kampen endte til slutt 26-26.