Norge-Slovenia

Norge falt mot Slovenia - går videre uten poeng

Finalen i gruppe D endte med et knepent ettmåls-tap for Slovenia. Kampen endte 27-28, favør Slovenia.

Da Polen slo Færøyene med fire mål tidligere mandag, ble det klart at Norge var klare for hovedrunden allerede før kampstart mot Slovenia. Spørsmålet var hvem som fikk ta med seg to poeng inn i hovedrunden. Spørsmålet var hvem som vant gruppa.

Det var Slovenia som var mest på hugget fra start mandag kveld. Et ekstremt hurtig og presist spill førte til at laget raskt gikk opp i ledelsen. Så viste Håndballgutta seg fram, heldigvis. Først Øverby. Så Reinkind. Så kontret Bjørnsen. Men slovenerne svarte umiddelbart, og lot aldri den norske ledelsen bli på mer enn et par mål.

Det var tett hele den første omgangen. Fordi Norge spilte hurtig, ble det mange mål. Men fordi prestasjonene bakover var alt for varierende, ble det mange mål andre veien også. 14-14 ble til 15-15. Sekunder før omgangen var over, ble det blåst straffe til Slovenia. Dermed ble stillingen til pause 17-17.

På mange måter virket det som om det var Norge som førte den andre omgangen, men tallene sa egentlig noe annet. Håndballgutta fikk aldri ristet slovenerne ordentlig av seg. Midtveis i siste periode var stillingen à 23. Like etterpå gikk slovenerne foran. Da fikk Norge en gavepakke av de sjeldne. Først fikk Slovenia en dobbel tominutter. Deretter ble Norge tildelt en 7-meter.

Men det ble nervepirrende helt til det siste. Da fem minutter gjensto var stillingen 27-27, og ingenting var avgjort. Så var det Slovenia som fikk en januarbonus da Øverby ble utvist og Norge måtte spille de siste to minuttene av kampen med én mann mindre. Og da ble det heller ingen optimal avslutning på kampen for Norge, som rotet det til på tampen. Slovenia vant med ett mål, 27-28.

Håndballgutta er gode på thrillere. Kanskje litt for gode, for de skjøre av oss. Og dessuten ender det ikke godt, slik romantikerne blant oss alltid håper på. Norge går videre til hovedrunden i Hamburg, men tomhendte som sådan; med null poeng. Det gjør muligheten til å ta seg til semifinale vanskelig i kamp mot Sverige, Danmark, Portugal og Nederland.

Håndballguttas første kamp i hovedrunden er mot Portugal onsdag kl. 15.30.