Anniken Obaidli spilte en god kamp for Storhamar og scoret fem mål.

Ettmålsseier for Storhamar i Europa!

Storhamar tok ledelsen fra start, og slapp aldri Nykøbing nærmere enn ett mål i lørdagens Europaligakamp.

Før landslagspausen i desember, kvalifiserte Storhamar seg til gruppespillet i European League. Lørdag hadde det norske topplaget hadde tatt turen til Danmark for gruppespillets første runde, der Nykøbing Falster Håndbold stod på motsatt banehalvdel. Det norske laget startet gruppespillet på best mulig vis - med to poeng og seier 27-26.

Storhamar åpnet kampen med å spille 7-mot-6 i angrep - en taktikk de lyktes særdeles godt med. Før åtte minutter var spilt, hadde de satt seks baller forbi den danske målvakten. Hjemmelaget stod med kun en scoring på like mange minutter.

Midten av omgangen ble dramatisk. På under ett minutt ble begge lag tildelt et rødt kort, og det danske hjemmelaget kneppet innpå Storhamars ledelse. Det stod 5-8 drøyt ti minutter før hvilen. Storhamar økte ledelsen og var på det meste fem mål foran hjemmelaget i løpet av de siste minuttene. Nykøbing reduserte avstanden til to mål, og stillingen var 10-12 da kampen var halvspilt.

Storhamar kom godt i gang også i den andre omgangen, og doblet tidlig ledelsen sin. Sju minutter etter sidebyttet stod det 14-18. Hjemmelaget gjorde et par reduseringer, men maktet ikke å utligne stillingen. Da en halv omgang gjenstod, hadde Storhamar en tremålsledelse på stillingen 18-21.

Hjemmelaget hadde flyt, og var nærme å utligne da ti minutter gjenstod, men Storhamarjentene holdt hodet kaldt og økte til en firemålsledelse på få minutter. Nykøbing gav ikke opp kampen, og reduserte til 24-26 med et par minutter igjen på klokken. Da Olivia Löfquist elegant lobbet ballen over målvakten i det neste angrepet var seieren så godt som sikret. Danskene gjorde et siste forsøk, men til tross for redusering i siste sekund, var det Storhamar som kunne juble for ettmålsseier i kampen som endte 26-27.

Storhamar spiller sin neste Europaligakamp søndag 14. januar kl. 14.00 mot Praktiker-Vác. Kampen kan følges på handball-kanalen.tv.

European League, gruppespill

Nykøbing Falster Håndbold – Storhamar Handball Elite 26-27 (10-12)

SPAR NORD Arena

Toppscorer Nykøbing: Sofie Bardum - 10 mål

Toppscorer Storhamar: Anniken Obaidli og Matilde Rivas-Toft – 5 mål

Utvisninger: Nykøbing 1 x 2min og ett rødt kort, Storhamar 3 x 2min og ett rødt kort