Hamburg, Tyskland 20240121.
Norges landslagssjef Jonas Wille på sidelinjen under hovedrundekampen i håndball-EM mellom Norge og Danmark i Barclays Arena.

EM-håpet ute etter dansk seier

Håpet om avansement i EM er ute etter Danmark beseiret Norge 29-23 søndag kveld.

Søndag var det klart for den nest siste kampen i EMs hovedrunde. Etter tre kamper stod Norge med en seier og to poeng, og kun en teoretisk mulighet for avansement i mesterskapet. Det var klart for Norges tøffeste prøvelse hittil, for på motsatt banehalvdel stod tredoble verdensmestrene Danmark.

Danmark var ubeseiret i mesterskapet før de møtte Norge, og det virket ikke som de hadde planer om å ødelegge statistikken søndag kveld.

Til tross for et par spektakulære norske enkeltprestasjoner, som da Alexander Blonz satte ballen i mål fra en tilsynelatende umulig vinkel og da Kristian Sæverås stoppet Mikkel Hansen fra straffemerket, var det Danmark som stod for det beste spillet i åpningsminuttene. I løpet av de første 13 minuttene hadde danskene dobbelt så mange nettkjenninger som Norge, og Jonas Wille så seg nødt til å legge ned time-outkortet på stillingen 4-8.

Danmark hadde ingen planer om å roe ned tempo etter den korte hvilen. De var dyktige i forsvarsspillet sitt og presset Norge til tekniske feil. Nielsen var i det umulige hjørnet i det danske målet, og stoppet Norge de gangene de spilte seg forbi det danske forsvaret. Da Norge omsider fikk en redusering, var det etter ni målløse minutter.

Danmark fortsatte å økte ledelsen frem til pause, og Norge stod overfor en tøff oppgave i den andre omgangen. Det stod 11-18 da kampen var halvspilt.

Artikkelen fortsetter etter bildet

Danmarks målvakt Emil Nielsen jubler etter redning under hovedrundekampen i håndball-EM mellom Norge og Danmark i Barclays Arena.

Emil Nielsen var strålende i det danske målet og ble kåret til kampens beste spiller

De norske gutta var påskrudd etter sidebyttet og gjorde et tre kjappe reduseringer. Plutselig var det kun fire mål som skilte lagene, og det var Danmark trener som så seg nødt til å ta en tidlig time-out i denne omgangen. Det stod 15-19 da fem minutter var gått av den andre omgangen.

Danmark våknet til den neste tiden, og sju minutter senere hadde de tatt tilbake sjumålsledelsen de hadde ved pause. Det stod 16-23 i Hamburg.

Håndballgutta reduserte ledelsen et par ganger den siste tiden. Med et sju-mot-seks spill som tidvis fungerte godt, spilte Norge seg til gode sjanser. Likevel var det ingenting som kunne hindre dansk seier. Det hele endte 23-29.

En skuffet Sander Sagosen hadde dette å si til Viaplay etter kampslutt

- Danmark spilte bra og lyktes med det meste. Vi ble statiske og slet med å få avslutninger på mål. De avslutningene vi fikk av gårde ble reddet av målvakten deres i førsteomgang, og da ble differansen stor. Vi tapte for et bedre håndballag.

Norge møter Sverige i den siste kampen i hovedrunden tirsdag. Kampen spiller kl. 20.30 og kan følges på TV3/Viaplay.

EM 2024, hovedrunde
Norge – Danmark 23-29 (11-18)
Barclays Arena, Hamburg, Tyskland
Toppscorer Norge: Alexander Christoffersen Blonz – 5 mål
Toppscorer Danmark: Hans Lindberg, Mathias Gidsel og Simon Bogetoft Pytlick – 5 mål
Utvisninger: Norge 1 x 2 minutter, Danmark 2 x 2 minutter