Spania ute - status etter gruppespillet

EMs store bombe er at Spania ikke går videre fra gruppespillet, det sørget Østerrike for.

Her er en oppsummering fra alle gruppene.

Gruppe A: Frankrike og Tyskland videre

Det to møttes i siste kamp i gruppespillet i en strålende håndballkamp. Målvakt Wolff holdt tyskerne inne i kampen, godt hjulpet av et entusiastisk hjemmepublikum. Men de siste fem minuttene viste Frankrike hvorfor de er en av favorittene og vant kampen 33-30. Nord-Makedonia og Sveits reiser hjem.

Gruppe B: Kroatia og Østerrike videre

Kroatene åpnet EM med timålsseier over selveste Spania. Derfor måtte spanjolene vinne siste gruppespillkamp mot Østerrike for å gå videre. Men det østerrikske laget kjempet med alt de hadde gjennom hele kampen. Dermed måtte Alex Dujshebaev som ble sendt på tribunen i sluttminuttene av første omgang med rødt kort, se laget ryke ut av gruppespillet for første gang i et EM. Romania tapte sine kamper og ble sist i gruppa.

Gruppe C: Ungarn og Island videre

Island har vært nevnt som en av outsiderne til å spille seg til semifinale i år og var stor favoritt på oddsen i siste kamp i gruppe C mot Ungarn. Lagene var nokså jevne i den første omgangen, men etter pause dro ungarerne sakte, men sikkert fra og vant 33-25. Montenegro jublet for sin første seier i EM mot nabo Serbia, men begge lagene reiser hjem fra årets mesterskap.

Slik spilles kampene i hovedrunde I i Köln

I hovedrunden møtes de to beste lagene fra gruppene A, B og C med følgende kamptider:

Gruppe D: Slovenia og Norge videre

Slovenia alle sine kamper, Norge hadde en seier, en uavgjort og et tap. Polen sto med en seier og Færøyene med en uavgjort. De to sistnevnte er ferdig i mesterskapet og reiser hjem.

Gruppe E: Sverige og Nederland videre

Sverige var suverene i gruppe E med tre seire, riktignok med bare et mål foran Nederland som står med to seire. Georgia med en seier og Bosnia Herzegovina med tre tap reiser hjem.

Gruppe F: Danmark og Portugal videre

Ikke uventet har Danmark vært det beste laget hittil. I gruppe F feide de all motstand til side med tre solide seire. Portugal var en klar nummer to med to seire, mens Tsjekkia med en seier og Hellas med tre tap forlater mesterskapet.

Slik spilles kampene i hovedrunde II i Hamburg

I hovedrunden møtes de to beste lagene fra gruppene D, E og F med følgende kamptider: