Annonse:
Kolstad CL-kamp
Annonse:
Kolstad CL-kamp

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Elverum
Foto: Magnus Stenseth

Elverum har ikke gitt opp gullkampen

Kolstad har virket utilnærmelig etter litt startvansker. Men det er ikke slik Magnus Søndenå ser det.

Elverum er stedet der proffe folk vet hvordan det skal legges til rette for et best mulig håndballag. Derfor trives Magnus Søndenå på den lille plassen med de store merittene.

- Tidligere har jeg bare spilt mot Elverum. Når jeg nå har fått muligheten til å spille og bo her, må jeg si at det er et privilegium. Engasjementet her opp og måten det drives på er unikt. Jeg har vært en del rundt, så jeg har belegg for å si det. (Haslum, Ribe-Esbjerg, ØIF - og 13 A-landskamper.) Det er utrolig mye som er imponerende her, og jeg føler at jeg har lært mye på bare et halvt år, sier 32-åringen.

- Elverum er fornøyd med deg også. Du har flest spillemål, 69 på 15 kamper?

- Å? Det visste jeg ikke. Jeg var nok mer opptatt av statistikk for ti år siden, he he.

Siden vi er inne i avdelingen for store ord og fett flesk, kan vi koble på trener Børge Lund også.

- Magnus er pliktoppfyllende, dedikert, vinnerskalle og hardtarbeidende. En fin gutt som gjør veldig mye riktig. Vi er blitt veldig glad i Magnus og skulle ønske han ble lenger, men sånn er businessen.

Men i vurderingen av om Kolstad allerede har sikret seg seriegullet (tre poengs forsprang på Elverum), har Søndenå og Lund litt forskjellig syn.

- Det er klart vi kan fravriste Kolstad seriegullet. Ellers hadde det ikke vært noen vits å spille de siste kampene. Det er ikke så stor avstand. Den ene seriekampen vi har spilt vant de greit, men vi følte at vi satt inne med mer. Det må være vårt fokus inn mot neste møte med dem (23. mars), sier Søndenå.

- Fornøyd med sesongen så langt?

- Det har vært todelt. Resultatmessig bra med plass i Final8 og annenplass i serien. Europa ble resultatmessig skuffende, men ikke prestasjonsmessig. Vi hadde fortjent en bedre skjebne enn at Kadetten Schaffhausen skulle avansere på bekostning av oss. Men vi kommer ikke langt med å synes synd på oss selv.

Børge Lund kommer ikke til å selge bilen og sette pengene på seriegull - "selv om alt er mulig".

- Vi har større sjanse til å spille oss til noe i sluttspillet. Best av tre er en reell sjanse til å få til noe utenom det vanlige. Det ligger på utviklingen av oss selv. Vi skal bli trygge i spillet, sier bodøværingen.

Midt i praten om Kolstad er det verdt å huske på denne pussigheten: Det er klubben Søndenå skal spille for neste sesong.

- Hvorfor, Magnus?

- Det er flere årsaker. Jeg signerte bare ett år for Elverum. Jeg ønsket å holde muligheten åpen med tanken på veien videre, og det var OK for Elverum også. De har to andre høyrebacker på kontrakt neste sesong. Det ligger en utfordring der oppe i Trondheim, og den trigget meg.

- Større mulighet for Champions League?

- Nei, det var ikke avgjørende, men jeg har noen nære venner i Kolstad, blant andre Lars Eggen Rismark. Det føles riktig å dra. Dessuten skal det ikke stikkes under stol at det er forskjell på Trondheim og Elverum.

Sesongen startet forferdelig for Elverum, for i løpet av to uker røk begge keeperne korsbåndet, først Simon Mizera og deretter Robin Haug. Problemet løste seg da veteranene Morten Nergaard (36) fikk slippe fri fra Alta og Vegard Bakken Øien (29) fra Fjellhammer. Begge gamle elverumsinger som raskt ble gjenkjent på Elgstua.

- Skadesituasjonen nå, Lund?

- EM-pausen har vi brukt til å bli kvitt så mange småvondter som mulig. Derfor har vi hatt en miks av styrke- og håndballtrening. Og så var vi så "heldige" å ha bare Tobias (Grøndahl) med i EM-troppen. Det håper jeg vi vil se på samhandlingen.

Det er en betydningsfull utgave av sølvkampen når Elverum tar i mot Drammen i morgen. Det endte 32-32 i siste kamp, rett før ribba ble satt i ovnen.

- Jeg føler at vi har litt å revansjere. Vi skal vise hvor skapet skal stå, fastslår Magnus Søndenå.

Han snakker nok om medaljeskapet.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.