Norge-Nederland
Kristian Sæverås reddet mange baller – og Norge – i kveldens EM-oppgjør.

Skjebnekamp ble nok en thriller-oppvisning

Endelig norsk EM-seier igjen! Norge beseiret Nederland 35-32 etter seksti hektiske minutter.

Det har ikke helt gått Norges vei i EM, som før kveldens oppgjør bare hadde vunnet åpningskampen i mesterskapet. Likevel fikk Norge følge med videre til hovedrunden. Fredagens kamp mot Nederland var såledels et bunnoppgjør i mellomspillet; både Norge og Nederland var nederst på tabellen i hovedrunde II, uten poeng.

Nederland åpnet akkurat slik vi alle var forberedt på. Et ekstremt hurtig ankomstspil. En eminent regissør i playmaker Luc Steins.

Norge ble utspilt i omtrent hvert eneste angrep, og Nederland hadde tosifret allerede etter tolv minutter. Heldigvis var Norge ganske kjappe fremover selv, og spilte et variert angrepsspill. Da det var fem minutter igjen av den første omgangen hadde begge lagene 16 mål hver. Så gikk det som virket som bare noen sekunder, før Nederland var to foran igjen, og pausesignalet gikk i hallen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jonas Wille og benken kunne juble for seier over Nederland.

Før to minutter av den andre omgangen var gått, var Norge à jour igjen, takket være Alexander Blonz. Så var det som om det raknet for Nederland. I alle fall bittelitt. Et par tekniske feil og to utvisninger på rappen gav Norge anledning til å ta et par steg foran. Sander Sagosen serverte til omtrent alle posisjoner, og etter halvveis spilt andreomgang lå Norge foran med tre. Fire. Fem!

Endelig funket det bakover. Endelig funket det bakerst. Kristian Sæverås spilte en stor og viktig rolle i den andre omgangen.

Men lykken varte selvsagt ikke lenge. Nederland jaktet ball og mål, og ledelsen føltes aldri trygg. Da Norge lå tre foran og det bare var tre minutter igjen, gikk Nederland frem i et utgruppert forsvar. Omtrent umiddelbart gikk Norge på en smell, og det ble dømt 7-meter fra motsatt banehalvdel til Nederland. Derfor var det forløsende da Kent Robin Tønnesen plasserte ballen nydelig i nettet i det neste angrepet. De helt siste minuttene ble det mål begge veier, men seieren var virkelig vår. Endelig!

I teorien er det liv i semifinaledrømmen, men det er vel strengt tatt først og fremst der, i teorien altså. Norge møter Danmark søndag og Sverige tirsdag. Begge kampene spilles klokken 20:30.