Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stine Bredal Oftedal jubler
Norges kaptein Stine Bredal Oftedal er klar for et nytt mesterskap med Håndballjentene.
Foto: Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Drømmer om Gull i VM på hjemmebane

Kaptein Stine Bredal Oftedal er klar for å lede troppene i Posten Cup og VM, og håper på god støtte fra det norske folk.

Håndball-VM for kvinner på hjemmebane er rett rundt hjørnet, og kaptein Stine Bredal Oftedal er klar for sitt syvende verdensmesterskap med flagget på brystet. I starten av november ble det klart hvem som skal representere Norge i desember, hvor landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterte både nye og kjente navn.

- Det er en god tropp først og fremst. Mange av de som er tatt ut har vært med mye og gjort det bra i klubb, så det er sånn sett ikke overraskende. Thorir liker også å ta med en som Maja, som er ung og har gjort det vanvittig bra, så det var gøy å se, forteller Stine.

Maja Furu Sæteren signerte for Larvik i 2020, og banker for tiden inn mål i REMA 1000-ligaen. Hun var også en del av juniorlandslaget som vant VM i 2022, og nå står et nytt verdensmesterskap på trappa for ungjenta, som høster lovord fra landslagskapteinen:

- Det er hyggelig å ha hun med i troppen. Hun er ung og scorer mål i bøtter og spann i ligaen hjemme, og er derfor en de tenker som en spiller for fremtiden som får sin første smak på mesterskap nå. Hun er uten tvil et stort talent, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med henne.

Jakter nytt gull på hjemmebane

Forrige gang Norge spilte mesterskap på hjemmebane i 2010 var det Stine som var i Maja sine sko. Da hadde også hun tatt gull i junior-VM samme år, før hun tok et nytt gull i sin mesterskapsdebut på seniornivå. Det å spille VM på norsk jord er noe Bredal Oftedal og resten av Håndballjentene ser frem til.

- Det blir veldig gøy. Det er uten tvil noe helt spesielt å få spille på hjemmebane og ha publikum i ryggen på en helt annen måte, forteller hun.

- Det er helt klart en fordel å spille mesterskap på hjemmebane. Håndball og landslaget i desember pleier å være en tradisjon for mange nordmenn, og jeg tror at det spetakkelet det blir vil være med å dytte oss enda mer framover.

Det er ikke å legge skjul på at de regjerende verdensmesterne har et favorittstempel i årets mesterskap. Norges nummer 10 poengterer på at de ønsker å leve opp til forventningene fra både seg selv og det norske folk:

- Vi har alltid store mål. Vi har vunnet de siste mesterskapene, så det er ingen tvil at vi vet at når det klaffer for oss kan vi være der oppe. Vi går inn som storfavoritt og ønsker å gå helt til topps, men har stor respekt for at det ikke er en enkel jobb og at det er mange lag som stadig blir bedre.

- Det er vanskelig å komme unna at et favorittstempel preger oss. Det er dumt at det blir sånn at hvis vi ikke gjør det bra så er det vi som er dårlige, noe jeg synes er å ikke respektere nivået i håndball. Samtidig får vi favorittstempelet for en grunn, og har fått det på grunn av noe bra, og da må vi stå i det, fastslår Stine.

Norge feirer VM-gull i 2021
Håndballjentene er regjerende verdensmestre, og jakter et nytt gull i desember.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ser fram til en real håndballfest

Bredal Oftedal har vært en del av kapteinsteamet siden 2014, og er den norske spilleren som har vært kaptein i flest mesterskap. I sitt første mesterskap som kaptein tok Norge VM-gull, og nå skal hun nok en gang lede laget mot forhåpentligvis et nytt VM-gull.

- Vi er forberedt på at trykket kommer til å bli annerledes. Både i hallen, men vi kommer også til å kjenne pressen mye nærmere når vi spiller hjemme. Da skal jeg prøve å samle troppene så godt jeg kan.

Landslagskapteinen har en tydelig oppfordring til det norske folk før de kommende kampene på norsk jord, både i Posten Cup og i VM:

- Jeg håper det blir fullt hus og at dere er klare for å lage en skikkelig håndballfest og julefest!

- Jo mer vi klarer å trykke opp stemningen, jo morsommere blir det både å være i hallen og å spille på banen. Jo mer vi kan være i ett, desto bedre. Det håper jeg virkelig vi klarer, avslutter Stine.

Kjøp billetter til Posten Cup her!
Kjøp dine billetter til Håndball-VM i Norge her!

Les mer om Håndballjentene.