Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20231201 Henny Reistad.jpg
Henny Ella Reistad var i fyr og flamme mot Østerrike, og ble fortjent kåret til banens beste.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ny storseier i VM mot Østerrike

Håndballjentene og Henny Ella Reistad storspilte mot Østerrike, og vant hele 45-28 i andre gruppespillkamp i VM.

Onsdag kastet Håndballjentene i gang håndball-VM i Stavanger, da Grønland ble beseiret 43-11. Fredag kveld var det duket for den andre kampen i gruppespillet mot Østerrike.

Norge og Camilla Herrem kom best i gang i DNB Arena, og tvang Østerrike til å ta en tidlig time-out. Sistnevnte klarte omsider å sette ballen i mål, men Norge hadde kontroll i en åpning preget av mange scoringer.

Norge lot de østeriske jentene komme litt for lett til midtveis i omgangen, som kunne redusere til 7-8 etter ti minutter. På andre banehalvdel fikk Henny Ella Reistad virkelig vist fram sine styrker.

Etter en svak periode kunne de norske jentene gå opp i en syvmålsledelse ti minutter før pause. Norge dro virkelig ifra, og styrte kampen resten av omgangen. Reistad hadde notert seg hele 8/8 scoringer da Håndballjentene gikk til pause med en 21-12-ledelse.

20231201 Camilla Herrem.jpg
Camilla Herrem fortsatte det gode spillet fra onsdagens kamp mot Grønland.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Etter hvilen fortsatte de norske jentene storspillet, og gode forsvarsaksjoner sørget for enkle mål bak den østeriske målvakten. Samtlige norske spillere stod fram i andre omgang, hvor Håndballjentene hadde overtaket. Ti minutter etter pause var stillingen 30-17.

Herrem storspilte første halvdel av andre omgang, og noterte seg 6/6 før Sanna Solberg-Isaksen overtok på venstrekanten. Med drøye ti minutter igjen hadde alle utespillerne som hadde entret banen for Norge satt ballen i mål. Norge var da foran 38-24.

Norge hadde stålkontroll resten av omgangen, og vant til slutt 45-28 i en kamp hvor samtlige norske spillere fikk vist seg fram!

Neste kamp i håndball-VM er på søndag klokken 20:30. Da står Sør-Korea på motsatt banehalvdel for siste kamp i gruppespillet. Kampen kan du se på TV3 og Viaplay.

Kampens store spiller, Henny Ella Reistad, oppsummerte kampen slik til TV3:

- Det var en gøy kamp med mye tempo som er det er det jeg trives med. Det blir veldig mye rom når vi klarer å løpe så mye, og når vi i tillegg har gode spillere på alle posisjoner. 

KAMPFAKTA
VM 2023, kvinner – gruppespill
Østerrike - Norge 12–21 (28-45)
DNB Arena, Stavanger

Toppscorer Norge: Henny Ella Reistad - 10 mål
Toppscorer Østerrike: Ines Ivančok - 6 mål
Utvisninger: Norge 5x2 min., Østerrike 1x2 min.

Se utfyllende kamprapport.
Se mer om VM 2023
Se mer på IHFs mesterskapsside