Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 Avtale mellom Scandic og Rullestollandslaget.jpg
Tine Birkeland Westby og Jan-Erik Aalbu signerte avtalen som gjør Scandic Norge til hovedsponsor for Rullestollandslaget. Foto: Tone Mella/Scandic Norge

Scandic blir hovedsponsor for Rullestollandslaget

Hotellkjeden signerte en utvidet kontrakt med NHF under markeringen av FNs tilgjengelighetsdag.

Som Forbundssponsor er Scandic offisiell leverandør av hotell, kurs og konferansetjenester for Norges Håndballforbund (NHF). Det innebærer blant annet at landslagene våre er sikret gode boforhold når de spiller kamper med flagget på brystet rundt om i landet.

Nå utvides avtalen, og Scandic blir hovedsponsor for Rullestollandslaget fra 1. januar 2024.

- Vi bruker sponsoratene våre til å fronte verdiene som er viktige for oss. Alle som ønsker å drive med idrett bør få drive med idrett, og for oss er det viktig å bruke påvirkningskraften vår til å skape en mer åpen og likestilt idrett for alle, sier direktør for marked, merkevare og kommunikasjon i Scandic Norge, Tine Birkeland Westby.

Prosjektleder for inkludering i NHF, Eva Skei, er svært glad for sponsoratet.

- Denne avtalen gir et løft og en status for både spillere og ledere rundt Rullestollandslaget. Det betyr at vi kan tilrettelegge for flere gode aktiviteter for laget, og bygge en seriøs tropp som kan representere Norge på en god måte både innenlands og utenlands, sier hun.

Landslaget i rullestolhåndball ble opprettet høsten 2022 og deltok i sitt første mesterskap i november samme år. Det endte med en flott bronsemedalje i et kombinert EM/VM.

Også i klubb har rullestolhåndballen fått fotfeste. I dag er det fem klubber som har tilbudet, og enda et lag er på gang.

- Det er fantastisk at vi nå får seks lag med til sammen 100 utøvere. Etter hvert vil vi kunne lage en god konkurranseaktivitet også for disse lagene, sier Skei, og legger til:

- Vi har ambisjoner om å bygge et landslag som kan delta og hevde seg i internasjonale turneringer og mesterskap. Målet må være at rullestolhåndball skal bli en del av Paralympics og at vi får delta der. Det er økende aktivitet internasjonalt, og både EHF og IHF er aktive i rekrutteringsarbeidet.

Les mer om Rullestollandslaget