NED-NOR kvartfinale
Silje Solberg-Østhassel jubler for semifinaleplass for Håndballjentene.

Norge til semifinale foran nærmest fullsatt arena

Det satt langt inne, men et drøyt kvarter før slutt løsnet det skikkelig for Håndballjentene i kvartfinalen i VM!

Norge vant til slutt 30-23 over Nederland i en kamp der begge lag hadde sine gode og dårlige perioder. Tekniske feil og skudduttelling var noe begge lag måtte hanskes med.

Det ble full jubel til slutt da Håndballjentene sikret semifinaleplass.

Ingvild Bakkerud satte Norges første mål i kvartfinalen mot Nederland. Det var mange som meldte seg på da norske mål på kontringer rant inn i Norges gode perioder i kampen.

– Jeg tar meg opp et hakk i dag. Forsvaret fungerte bra, vi spilte vanvittig bra. Det var veldig deilig! Vi var spente, det var vinn eller forsvinn, og da gjelder det. Vi var spente på forhånd. Etter 1. omgang hadde vi en god pauseprat, og vi spilte godt helt fra start etter sidebyttet. Nå gleder jeg meg til å komme «hjem» til Herning i semifinalen, sa Ingvild Bakkerud til TV3.

Ingvild Bakkerud scoret mange viktige mål for Norge i kvartfinalen.

Stine Skogrand satte sjumeterkastene sikkert i mål og scoret på samtlige av sine ni skudd denne tirsdagskvelden.

De to lags målvakter satte preg på kampen fra start. Nederlands målvakt Yara ten Holte scoret fra egen målgård og sendte Nederland to mål foran.

Norges sisteskanse, Silje Solberg-Østhassel, var solid i Norges mål og reddet gang på gang. Etter Nederlands målvakt-scoring fulgte ti minutter der nederlenderne ble nektet scoring.

I den perioden var det fart på de norske spillerne, kontringene og scoringene kom som perler på en snor. Ingvild Bakkerud og Stine Skogrand scoret og slapp jubelen løs sammen med en nærmest fullsatt arena i Norges siste kamp i hjemlandet i dette VM. Norge hadde snudd, tatt ledelsen og så ut til å ha full kontroll på oppgjøret.

Men det var ikke bare enkelt for Norge da Nederland skulle beseires. Blant annet skapte bytter hodebry for Håndballjentene. Særlig før pause sørget en unødvendig utvisning for feil bytte til nederlandske scoringer. De kunne gå til pause kun ett mål bak Norge.

Stine Skogrand scoret på samtlige ni skudd mot Nederland.

I sluttomgangen fikk Norge en god start, og 20 minutter før slutt kom det sju mål på rad som ga Norge en god luke. Både Stine Oftedal, Sanna Solberg-Isaksen og Nora Mørk i tillegg til de tidligere nevnte ble med på festen.

H.K.H. Kronprins Haakon fulgte kvartfinalen i Trondheim Spektrum og delte ut bestemannsprisen til Silje Solberg-Østhassel.

Øvrige kvartfinaler i VM 2023:
Frankrike–Tsjekkia 33-22
13. desember:
Sverige–Tyskland kl. 17.30
Danmark–Montenegro kl. 20.30

Norge møter vinneren av Danmark/Montenegro i Herning. Semifinalen spilles fredag 15. desember. Kampen sendes på TV3/viaplay.no.