Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20231214 Maja og Olivia.jpg
Olivia Lykke Nygaard og Maja Furu Sæteren

Nominert til VMs beste unge spiller

Norges Olivia Lykke Nygaard og Maja Furu Sæteren er begge nominert til VMs beste unge spiller.

Beste unge spiller-prisen er en ny pris som deles ut til den spilleren under 21 år som har utmerket seg best under håndball-VM 2023 i Norge, Sverige og Danmark. 

Åtte spillere har blitt nominert til prisen, i en prosess nøye vurdert av IHF Commission of Coaching and Methods (CCM). Vinneren vil bli annonsert etter søndagens finale, som finner sted 19:00 i Herning.

Norges Olivia Lykke Nygaard og Maja Furu Sæteren er to av de nominerte, og beskrives slik av IHF:

Maja Furu Sæteren

Norge er et lag som tenker på fremtiden, og Furu Sæteren er nok en spiller som kan bli avgjørende for det skandinaviske laget i fremtiden. Som All-Star venstreback i den norske ligaen forrige sesong, var hun også en nøkkelspiller i Norges lag som vant Junior-VM for kvinner i 2022.

Under Danmark/Norge/Sverige 2023 gjør Furu Sæteren sin debut i håndball-VM for kvinner. Hun har allerede scoret 11 mål på fem kamper, samtidig som hun har bidratt med tre målgivende pasninger på 32 minutter på banen så langt.

Olivia Lykke Nygaard

Med en solid kjerne av målvakter, inkludert Katrine Lunde, Silje Solberg eller Marie Davidsen, har Norge også tenkt litt på fremtiden. Lykke Nygaard fikk sin debut i en større internasjonal konkurranse her, under Danmark/Norge/Sverige 2023.

På to kamper i gruppespillet har Lykke Nygaard reddet 10 av de 16 skuddene hun har stått overfor, og kan skryte av en imponerende redningsprosent på 55,5%. Dette rangerer henne på andreplass i hele konkurransen, like bak Sveriges Irma Schjött. Etter å nylig ha fylt 22 år i september, regnes Lykke Nygaard som en del av fremtiden for Norges lag med sine imponerende ferdigheter.

Øvrige nominerte spillere:

Charlotte Cholevová (Czechia)
Viola Leuchter (Germany)
Julie Mathiesen Scaglione (Denmark)
Lena Grandveau (France)
Nina Koppang (Sweden)
Lysa Tchaptchet Defo (Spain)

I morgen, fredag, spiller Håndballjentene semifinale i VM. Da står Danmark på motsatt banehalvdel på hjemmebane i Boxen i Herning. Kampen kastes i gang 17:30, og kan ses på TV3 og Viaplay.

Les mer:
Håndballjentene
VMs offisielle sider