Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 Silje Solberg-Østhassel pressetreff.jpg
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mamma Silje: - En spesiell situasjon

Silje Solberg-Østhassel er veldig takknemlig over å få være i nok et VM med Håndballjentene.

Kun fire måneder etter fødsel var Silje Solberg-Østhassel å se tilbake i landslagsdrakta i Posten Cup. Målvakten, som ikke har spilt kamper for klubblaget i høst, var i utgangspunktet ikke i VM-troppen. Likevel valgte landslagssjef Thorir Hergeirsson å ta med den nybakte mammaen til Posten Cup og VM.

Silje oppsummerer perioden før VM slik:

- Det har vært spesielt. Først var jeg ikke tatt ut, så jeg er veldig ydmyk og stolt over den jobben jeg har lagt ned. Jeg kom inn og fikk prøve meg, trente bra på Hamar og fikk kamptrening i Posten Cup. Det gikk såpass bra at jeg fikk lov til å være med videre, noe jeg er veldig glad for. Det er moro å spille her på hjemmebane, og det har gått over all forventning for egen del.

Målvakten har ikke vært å se på banen for klubblaget Györ i høst, men har vært med i kamptroppen. Første kamp etter fødselen var dermed med flagget på brystet.

- Det er en veldig unik og en spesiell situasjon å få lov å komme rett inn på landslaget uten å ha spilt kamper rett før VM. Det er jeg veldig glad for, og veldig stolt og ydmyk over, understreker hun.

20231125 Silje Solberg-Østhassel.jpg
Silje storspilte i landslagscomebacket under Posten Cup i november.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Solberg-Østhassel har med seg mannen sin og Emma på fire måneder i mesterskapet. Hun understreker at småbarnslivet gjør dagene på samling annerledes, men at hun ikke ville vært foruten.

- Det er helt annerledes. Det blir litt mindre sosialt da den tiden jeg har til fritid går til Emma, men det er utrolig hyggelig å ha henne på dagtid, og det gir meg masse energi å være med henne. Det er klart at det blir mindre søvn på natten en vanlig, men det blir man vant til. Sånn sett synes jeg vi har løst det veldig fint.

Hergeirsson har hele seks mødre med i håndball-VM, noe som ikke hadde vært mulig på hvilket som helst landslag. Den eminente målvakten setter stor pris på muligheten til å være nybakt mor på samling:

- Det er ikke mange landslag som har lov til det, og det er mange av jentene her som har med barna sine. Jeg kunne ikke vært her uten Emma, og jeg hadde heller ikke hatt lyst til å være her uten henne når hun er så liten. Jeg tar det absolutt ikke for gitt, og jeg er veldig takknemlig for at det tilrettelegges for at man skal kunne optimalisere prestasjonen på banen.

Tvillingsøster Sanna Solberg-Isaksen har også med sin førstefødte Mathea, som kom til verden i januar.

- Det er kjempekoselig at de er her sammen med oss. Jeg får ikke så mye tid sammen med Sanna og Mathea i hverdagen ellers, så det at man kan bruke samlingen til det er veldig spesielt, men utrolig koselig.

I dag møter vi Danmark i semifinalen i VM! Kampen spilles 17:30 i Boxen i Herning, og kan ses på TV3 og Viaplay med sendestart 16:30. Du kan også høre kampen på NRK Sport på radio.

Les mer om Håndballjentene.
Les mer om håndball-VM.