Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maja Furu Sæteren
Maja Furu Sæteren debuterte på landslaget i Norges første VM-kamp mot Grønland..
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Kjente ingen da hun møtte opp på VM-samling

Maja Furu Sæterens aller første møte med Håndballjentene var da hun møtte til VM-samlingen.

- Jeg var litt redd i starten, for jeg kjente jo ikke noen. Men de har tatt veldig godt imot meg, og det er en herlig gjeng synes Maja som nå er inne i sin andre uke som landslagsspiller.

Det vil si, hun var jo med da Norge tok gull i junior-VM i 2022, så landslag har hun vært med på tidligere, men aldri med selveste Håndballjentene som hun selv har sett opp til og hatt som forbilder. Og nå er de hennes lagvenninner.

Pressetreff under VM
Maja Furu Sæteren på pressetreff.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Etter den første uka i den norske troppen, har hun bare godord å si om å komme som inn som ny spiller på landslaget.

- Det har vært en bra uke, og det er en veldig fin gjeng. Vi har gode treninger, og det har vært ekstra moro å spille litt på kampene, så ja, jeg har hatt en god start, forteller Maja.

Også resultatmessig har Maja fått en god start med tre seire i gruppespillet. Nå har gjengen flyttet til Trondheim og er klar for de tre hovedrundekampene i første omgang. Da venter noe hvassere motstand med Angola, Slovenia og Frankrike. Det er Maja helt rolig på.

- Jeg er er for å lære, og jeg har jo allerede fått muligheten i to kamper. Så kommer det mange tøffe kamper framover. Men jeg tar det som det kommer. Får jeg muligheten er det bare å senke skuldrene og fyre løs, tenker kragerøjenta.

Og det vet vi at hun kan. Med et snitt på  9,2 mål for Larvik i REMA 1000-ligaen leder hun toppscorerlisten med god margin. Nå skal det bli moro å se hva hun kan få til på landslaget.

Les mer om Håndballjentene og VM2023.