Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Portrett 2023
Foto: Megapiksel/Emil Saglien Ruud

Katrine Lunde inn i VM-troppen fra søndag

Landslagssjef Thorir Hergeirsson bekrefter at Lunde og Ingstad spiller mot Sør-Korea.

Katrine Lunde vil danne målvaktsteam sammen med Silje Solberg-Østhassel og Olivia Lykke Nygaard. Marie Davidsen reiser til Bergen der hun vil være hjemmeværende reserve. Til søndagens kamp mot Sør-Korea vil Solberg-Østhassel få pause, mens Lunde og Nygaard spiller kampen.

Lunde er spilleren med flest kamper for Norge gjennom tidene. Når hun går på banen søndag kveld er det i kamp nummer 344. Hun har fra før 10 gullmedaljer for Norge i tillegg til sju gull i Champions League.

På dagens pressemøte informerte landslagssjef Thorir Hergeirsson om at Vilde Ingstad som sto over forrige kamp grunnet sykdom, er spilleklar mot Sør-Korea. Nora Mørk skal også få sine første minutter i dette VM, mens Kari Brattset Dale står over søndagens kamp grunnet en ankelsskade som heldigvis ikke skal være alvorlig.

Norge er videre til hovedrunden selv før den siste gruppespillkampen, men lagene tar med seg poeng inn i hovedrunden som starter i Trondheim onsdag.