Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trondheim 20231212. 
De norske spillerne feirer kvartfinaleseieren i håndball-VM mellom Nederland og Norge i Trondheim Spektrum.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle

Stolt Lio takker Stavanger og Trondheim

Håndballpresidenten er dypt takknemlig over det han har fått oppleve i Stavanger og Trondheim.

23 VM-kamper ble spilt i Norge. 1365 baller gikk i nettet. Totalt 43 000 tilskuere besøkte DNB Arena og Trondheim Spektrum mellom 29. november og 13. desember, og rundt tre millioner TV-seere har sett Håndballjentenes ferd mot semifinalen via en skjerm.

Håndballpresident Kåre Geir Lio oppsummerer VM-dagene i Norge slik:

- Jeg er stolt og takknemlig over det vi sammen har fått til. En stor takk til begge arrangører og byer - det ble en fest både i Stavanger og Trondheim, akkurat slik vi ønsket, sier Kåre Geir Lio.

- Atmosfæren under kampene var helt fantastisk i både Stavanger og Trondheim. Stor takk til publikum, og her vil jeg dele ut en ekstra takk til de som har reist langt for å følge kampene fra tribunen, og jeg vil også løfte frem alle de glade og lidenskapelige barna jeg har fått møte i hallene. Vi har fått se håndball av skyhøyt nivå i Norge de siste ukene, men fansen holder jammen verdensklasse, den også.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Trondheim 20231212. 
Kronprins Haakon ankommer kvartfinalen i håndball-VM mellom Nederland og Norge i Trondheim Spektrum.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle

GJEST: Kåre Geir Lio fikk selskap av kronprins Haakon Magnus under kampen mot Nederland. Til venstre daglig leder i Trondheim Spektrum, Eva Annie Svendsen. 

Rundt 800 frivillige har vært i sving for å gjøre det mulig å arrangere Håndball-VM i Norge.

- Uten disse hadde det ikke gått. Jeg blir varm om hjertet når jeg tenker på den innsatsen som er lagt ned av de frivillige, og den positive entusiasmen de alltid viser. Enormt godt jobbet, og de samme ordene går til de fra Norges Håndballforbunds organisasjon som har stått for planlegging og gjennomføring av VM - både i organisasjonskomiteen, og ansatte fra Region Nord og Region Sørvest, sier Lio.

- Og til slutt: Takk til Håndballjentene for det dere har levert på banen så langt i VM. Nå krysser vi alt vi har for at det blir mer å juble for i Herning de neste dagene, sier håndballpresidenten.

Les mer:
Håndballjentene
VMs offisielle sider