Herning, Danmark 20231215.
Norges landslag jubler etter seieren i semifinalen i håndball-VM mellom Danmark og Norge i Jyske Bank Boxen.
Det ble store jubelscener etter en fryktelig spennende kamp.

Håndballjentene til VM-finale!

Det er klart etter ekstraomganger, 15 scoringer av Henny Reistad og et sluttresultat på 29-28 mot Danmark.

Danmark scoret semifinalens første mål, og fikk også best start på kampen og tok en tidlig ledelse. Da den danske linjespilleren hadde scoret fire mål, og stillingen stod 5-1, tok Thorir Hergeirsson kampens første timeout. Drøye åtte minutter inn i kampen kom Norges andre mål, signert av Stine Bredal Oftedal. Bakover i banen fikk Katrine Lunde sin første redning.

Håndballjentene kom inn i en bedre periode, og med enda en fulltreffer fra Oftedal og straffescoring fra Nora Mørk, var Norge med i kampen igjen på stillingen 5-4. De fortsatte å gå foran for Håndballjentene, og skaffet både straffer og mål. Men Danmark var best den første perioden, og det stod 9-5 til hjemmelaget halvveis i omgangen.

Henny Reistad meldte seg også på, og fikk tre nettkjenninger på rad. Da stod det 12-8 med syv minutter igjen av omgangen. Det øynet et lite håp om å tett ledelsen. Men Danmark fortsatte å være sikre fremover i banen, mens Håndballjentene slet med å få ballen forbi den danske målvakten. Det ble for mange bom fremover i banen, og noe slurving fremover i banen, som resulterte i at lagene gikk til pause på stillingen 14-9.

Stine Bredal Oftedal under semifinalen i håndball-VM mellom Danmark og Norge i Jyske Bank Boxen.
Det var et nytt lag som kom ut på banen etter hvilen. Håndballjentene hadde så absolutt ikke gitt opp, og hevet seg et hakk både offensivt og defensivt. Med scoringer fra Herrem, Deila og Oftedal, stod stillingen 14-12 etter fem minutter. Bak i banen stod Silje Solberg godt, i det som var hennes 200. kamp for Norge.

Lagene fulgte hverandre tett, og Norge lå og jaget danskene med to og tre mål bak. Håndballjentene kunne ved flere anledninger tettet luken, men brant flere skudd. Halvveis i omgangen scoret Henny Reistad sitt sjette mål, og stillingen var 18-16 i Danmarks favør.

Det skulle ikke bli mindre spennende den siste perioden av kampen. Håndballjentene nærmer seg stadig, men danskene stod godt imot. To og et halvt minutt før slutt skaffet Camilla Herrem straffe etter kontring, som Reistad satte sikkert i mål. Bak i banen vant vi ballen igjen, og Sanna Solberg-Isaksen satte ballen sikkert i mål. Norge var i ledelsen for første gang i kampen (23-22) med kun ett minutt igjen. Men dansk straffescoring i kampens siste sekunder sendte lagene ut i ekstraomganger.

Henny Reistad scoret begge de to norske målene i den første ekstraomgangen, mens Danmark også fikk to scoringer. I den siste ekstraomgangen er det også Reistad som scorer alle de norske målene, også det aller siste målet - i aller siste sekund. Det hele ender 29-28 til Håndballjentene, og de er klare for finale!

Norges Henny Ella Reistad under semifinalen i håndball-VM mellom Danmark og Norge i Jyske Bank Boxen.
– Det er idrettsglede på sitt beste, det her! Jeg tror det nesten ikke, det var en utrolig tung kamp. Vi gir ikke oss selv det beste utgangspunktet, men får vist hva som bor i laget. Jeg spilte på reservetanken i ekstraomgangen, men det var verdt det, sa Henny Reistad til TV3 etter kampen.

Hun forteller at hun er fornøyd med egen innsats, og stolt av laget.

– Det betyr helt utrolig mye. Det er imponerende av laget at vi står igjen her til slutt, sa hun.

Håndballjentene møter vinneren av Sverige og Frankrike til finale på søndag. Finalen sendes på Viaplay / TV3 med kampstart kl. 19.00.