Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20231203 Camilla Herrem.jpg
Camilla Herrem ble kåret til banens beste etter kampen mot Sør-Korea.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Håndballjentene tok 3/3 seire i gruppespillet

De snublet i noen perioder, men Norge kjempet seg til seier 33-23 over Sør-Korea i den siste gruppespillkampen.

Søndag kveld var det klart for Håndballjentenes siste kamp i gruppespiller i VM. Etter to storseire mot Grønland og Østerrike, var det Sør-Korea som stod for tur i DNB Arena. I den siste kampen var også Katrine Lunde tilbake i mål. 

Første omgang fikk en litt treg start, da det etter fem minutter kun var scoret to mål. Begge var signert Camilla Herrem, som kom godt i gang med kontringene sine. Etter ti minutter stod det 4-2 til Norge, men nærmere enn det kom ikke Sør-Korea. 

Utover i omgangen fant de norske jentene flyten og like etter halvspilt omgang hadde håndballjentene økt ledelsen til 9-3. Sør-Korea forsøkte seg på et syv mot seks-spill, men med godt forsvar fra Norge ga det flere scoringer i det åpne målet. Inn i kampens siste minutter scoret Herrem sitt sjette mål i omgangen, før Vilde Ingstad avsluttet med omgangens siste scoring. De rødkledde ledet 20-11 til pause. 

20231203 Katrine Lunde.jpg
Katrine Lunde fikk sin retur etter skade mot Sør-Korea. 
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Den andre omgangen startet jevnt. De norske jentene holdt på nimålsledelsen i en periode, men etter ti minutter var det Sør-Korea som kom til flest sjanser og reduserte ledelsen. Gjestene kom seks mål bak og Norge hadde kun fire scoringer på 18 minutter i andre omgang, men da snudde det. 

Emilie Hovden startet snuoperasjonen med scoring til stillingen 25-18, før Maren Aardahl fulgte på og økte ledelsen til åtte mål. I kampens siste ti minutter kom de norske jentene ti mål foran, og holdt på den ledelsen inn til slutten. Det endte med norsk seier 33-23 i DNB Arena. 

Toppscorer og banens beste, Camilla Herrem, sier til TV3 at hun alt i alt synes kampen var fin. 

– Vi har en del bom, som nok er litt konsentransjonsfeil for oss. Irriterer meg over mine to bom, men vi får ta med det som er bra. Alt i alt er det en fin kamp og vi ble gruppevinnere, det er det som betyr noe, sier hun til Viaplay etter kampen. 

Landslagssjefen, Thorir Hergeirsson, oppsummerte kampen slik: 

– Det hakker litt og vi har det litt for travelt, vi mange roen og å sette opp et ordentlig spill. Det blir litt nøling, som gjør at vi får litt bomskudd og feil. Men det er greit å få det, for da må vi titte litt på hva vi gjør og skjerpe oss for det som kommer, sier han til TV3. 

KAMPFAKTA
VM 2023, kvinner – gruppespill
Norge – Sør-Korea 33–23 (20-11)

DNB Arena, Stavanger
Toppscorer Norge: Camilla Herrem - 7 mål
Toppscorer Sør-Korea: Eunjoo Shin - 6 mål
Utvisninger: Norge 2x2 min., Sør-Korea 2x2 min.

Se utfyllende kamprapport.
Se mer om VM 2023
Se mer på IHFs mesterskapsside