Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lillehammer 20231126. 
Norges Ingvild Kristiansen Bakkerud under landskampen mellom Norge og Polen i Håkons Hall, før håndball-VM i Norge, Sverige og Danmark.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle

Forsvarssjefen Ingvild: - Har vært veldig moro

Ingvild Bakkerud er blitt en samlende skikkelse i Håndballjentenes forsvar, og stortrives i rollen.

- Det har vært veldig moro. Det er veldig gøy med så mye tilskuere, og det er stort å kunne oppleve VM på hjemmebane, sier Ingvild Bakkerud.

- Klarer man å nyte opplevelsen?

- Man skal jobbe litt for det, ja, og huske å nyte det, for man glemmer lett akkurat det. Men ja, det har fungert fint frem til nå. Jeg synes det er vanvittig moro. Ikke alle får oppleve sånt som dette. Så man skal huske å nyte det.

Bakkerud spilte også VM i 2019, da Norge ble nummer fire i Japan. På spørsmål om hvordan hun har utviklet seg siden den gangen, svarer Ikast-spilleren:

- Jeg er blitt en mer moden spiller enn jeg var i 2019. Jeg har flere år på baken, mer erfaring, og jeg har stått i flere tøffere situasjoner for klubben også. Det har gjort at man har vokst som spiller. Det er jeg utrolig glad for, for det har også gjort at jeg kan ta flere steg og komme tettere på et landslag, slik jeg er nå.

Nå omtales 28-åringen som «Norges forsvarssjef», en merkelapp hun kan like.

- Det synes jeg er veldig hyggelig. Det er forsvarsrollen jeg har hatt mest frem til nå, og det er jeg utrolig glad for - glad for å få bidra inn i laget der som jeg har gjort nå. Så håper jeg selvsagt at jeg kan få flere minutter i angrep etter hvert, sier hun.

- Hva kreves av den ultimate forsvarsspiller?

- Vi er flere som har stått i midtforsvaret så langt i VM, og der er det mye som skjer hele tida. Det handler om å være en sjef som klarer å styre de andre, og samtidig har oversikt selv. Du må kunne lage brudd og takle, og så har vi også jobbet mye med det å blokkere skudd i blokk, og være med som hjelp for målvaktene på den måten. Samspillet er viktig over hele rekka.

På spørsmål om hun har hatt noe idol som forsvarsspiller, trekker hun frem en lagvenninne:

- Jeg har sett veldig opp til Kari (Brattset Dale), faktisk. Jeg liker måten hun jobber forsvar på, og jeg synes hun er utrolig dyktig, så jeg er glad jeg kan få stå der med henne.

Fredag venter Slovenia i Trondheim Spektrum.

- Det blir spennende, og en tøffere kamp enn det har vært frem til nå. De har gode skyttere, så det blir en utrolig hard kamp.

Avkast er kl. 20.30. Du ser kampen på TV3 / Viaplay, du kan høre den på NRK Sport på radio, eller du kan kjøpe deg billett til Trondheim Spektrum her!

Les mer:

Håndballjentene

VMs hjemmeside