Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20231211 Thale Rushfeldt Deila pressetreff.jpg
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Fornøyd med mye tillit fra Thorir

Etter at hun debuterte under håndball-EM i fjor, har Thale Deila fått en større rolle under VM på hjemmebane.

Thale Rushfeldt Deila har gjort en god figur for Håndballjentene i gruppespillet og hovedrunden. Ungjenta, som fikk sin mesterskapsdebut i fjor, setter stor pris på tilliten hun har fått både framover og bakover på banen. 

- Det har vært veldig gøy med mye tillit. Det varierer jo litt hvordan det går, men jeg er veldig fornøyd med å få tillit på banen og tar all den spilletiden jeg kan få.

Deila er kjent for sin enorme kraft og styrke, og går alltid all in i duellene på banen. Det er ikke tilfeldig.

- Jeg klarer ikke å ikke gå inn 100%. Når jeg først går i en duell, så går jeg inn i den med hele livet som innsats. Det kommer veldig naturlig.

- Det er gøy å spille, og jeg får ekstra energi av å være på banen. Jeg har en trygghet på banen og gjør det som faller meg inn, legger hun til.

23-åringen har fått mye spilletid som toer i forsvar og høyre bakspiller framover. Bakspilleren, som oftest er å se på venstresiden i klubb, synes det er greit å vikariere på den andre siden.

- Gjennom hele oppveksten har jeg spilt litt på høyre, så det er ikke noe som er helt nytt for meg. Jeg liker å spille, så hvis det er der jeg får sjansen så spiller jeg der jeg blir plassert.

- Det er kanskje en fordel at målvaktene er vant med venstrehendte høyre bakspillere, samtidig må jeg omstille meg da jeg ikke har den beste skuddmuligheten utenfra fra den posisjonen. Jeg får kommet en del inn i midten og satse der, som passer bra. Jeg tar den fordelen jeg kan få på høyre siden, og må bruke duellkraften min for det den er verdt.

2023 Thale Deila.jpg
Thale Rushfeldt Deila i aksjon under gruppespillkampen i VM mellom Norge og Sør-Korea i DNB Arena.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Etter flere år i den norske REMA 1000-ligaen reiste Deila til Danmark, nærmere bestemt Odense denne sesongen. 

- Jeg har det veldig bra i Danmark. Jeg synes det er veldig gøy å spille på et bra lag og spille Champions League for første gang. Vi spiller masse kamper, og det er veldig gøy.

- Den største forskjellen fra å spille i Norge er at man møter nye lag. Etter en del år i eliteserien hjemme ble jeg vant til lagene der, så det er gøy å møte helt nye lag. I tillegg er det mange flere kamper nå som vi spiller i Europa. Det er en omstilling å spille to kamper i uka så og si hele sesongen, men det har gått fint og jeg trives godt med det.

Thale trives godt både på klubblag og på landslag, og har ambisjoner om å etablere seg på begge områder.

- Jeg ønsker å fortsette utviklingen og bli enda bedre. Jeg har lyst til å bidra enda mer på landslaget, samtidig som jeg vil bli enda mer stabil generelt i klubb også.

Hun har et viktig råd til unge utøvere som ønsker å bli gode håndballspillere:

- Lek med ball og ha det gøy i hallen! Jeg og tvillingsøsteren min Live var mye i hallen i oppveksten, hvor vi øvde på mye forskjellig. Det viktigste er å ha det gøy med idretten.

I morgen spiller Håndballjentene kvartfinale i VM. Da møter de Nederland kl. 20:30. Kampen kan du se på TV3 / Viaplay eller høre på NRK Sport på radio. Du kan også kjøpe deg billett til Trondheim Spektrum her!

Les mer om Håndballjentene.
Les mer om håndball-VM.