Gjensidige Cup

Sander Sagosen spilte en god kamp, og ble kåret til Norges beste spiller.

27-27 mot Danmark i Golden League

På det meste lå Norge fem mål bak, men en imponerende opphenting før slutt sørget for uavgjort resultat.

I kveld møtte Håndballgutta regjerende verdensmestre Danmark til kamp i Golden League. Turneringen er deres siste test før EM kastes i gang om en ukes tid.

Kampens to første mål kom fra straffemerket, og det stod 1-1 etter fem minutter. De neste drøye to minuttene var målrike begge veier, og selv om

Danmark fikk tre kjappe nettkjenninger på kort tid, kunne både Bjørnsen og Øverby notere seg for én scoring hver.

Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, og med Gullerud i front stod Håndballgutta godt imot i forsvar. Halvveis i omgangen satte Blonz sin andre ball i nettet fra syvmetersmerket, og lagene stod likt med 6-6 på tavlen.

Danskene var kjappe opp i angrep, mens Håndballgutta slet med å etablere seg i forsvar. Fremover i banen var imidlertid både Sagosen og Blonz sikre, og sørget for at Håndballgutta gikk opp i ledelsen med 11-9. Norge var i føringen og beholdt tomålsledelsen frem til det gjenstod tre minutter. En flyver fra Sagosen til Simen Lyse sendte Norge foran med tre mål. Tross et par reduseringer fra danskene, gikk Håndballgutta til pause med en ledelse på 15-13.

20240104 Blonz.jpgAlexander Blonz var sikker både fra kant og fra straffemerket, og scoret syv mål i kampens første omgang.

Drøye fire minutter etter hvilen hadde Danmark tettet igjen ledelsen. Håndballgutta fikk det ikke helt til å stemme i angrepsspillet, men reduseringer fra Øverby og Grøndahl sørget likevel for at de holdt seg godt inne i kampen. Ti minutter inn i kampen var stillingen 17-17.

Det defensive vi så i førsteomgangen var ikke like sterkt, og det tok ikke mange minuttene før Danmark var foran med tre mål. Fremover måtte de norske gutta jobbe hardt for hver scoring, samtidig som den danske målvakten Emil Nielsen stod godt mellom stengene.

Det var lenge tre og fire mål som skilte lagene, men da det var seks minutter igjen økte Danmark til en femmålsledelse på stillingen 26-21. Til tross for at det så noe mørkt ut, skulle tre kjappe Bjørnsen-scoringer gjøre det spennende på slutten. To redninger fra Sæverås og nok en redusering, denne gangen fra Barthold, gjorde at Håndballgutta utliknet med drøye to minutter igjen.

Lagene fikk én scoring hver før sluttsignalet gikk, og dermed endte det hele uavgjort 27-27.

Matchvinner Sebastian Barthold sa følgende til TV 2 etter kampen:

– Sånn som det utarter seg etter hvert er det fint å få med seg en uavgjort. Vi hadde muligheten til å ta dem, som er en sjelden mulighet mot Danmark, men det får vi kanskje ta igjen hvis vi møter dem i EM. Men vi gir oss ikke, og det må vi ta med oss videre.

De øvrige kampene i Golden League spilles på lørdag og søndag, henholdsvis mot Nederland og Egypt. Begge kampene spilles kl. 13.30, og kan ses på TV 2 / TV 2 Play.