Sofie Börjesson storspilte i mål for Vipers, og hadde en redningsprosent på hele 42%.

Vipers revansjerte seg mot Rapid Bucuresti

Vipers Kristiansand avsluttet 2023 på best mulig vis da Rapid Bucuresti ble beseiret 35-30 i Champions League.

Lørdag var det duket for året siste Vipers-kamp i Aquarama, da Rapid Bucuresti kom på besøk til Kristiansand. De to lagene lå på henholdsvis 5. og 6. plass i gruppe B i Champions League, hvor bortelaget hadde to poeng mer før dagens kamp. Da de to lagene møttes i Bucuresti for en uke siden stakk det rumenske laget av med en knepen ettmålsseier.

De to lagene var jevnspilte i åpningsminuttene, og det tok hele tre minutter før kampens første scoring var et faktum. Vipersmålvakt Sofie Börjesson kom godt i gang mellom stengene, mens kantspillerne Jana Knedlikova og Sunniva Næs Andersen storspilte i andre enden av banen. Etter ti minutter var stillingen 7-4.

Bortelaget klarte å hente inn store deler av ledelsen, før de hurtige Vipersjentene igjen klarte å dra i fra. Hjemmelaget var foran med fem mål ti minutter før pause.

Knedlikova fortsatte å levere varene for Vipers, som virket å ha grei kontroll på Rapid Bucuresti. Hjemmelaget holdt trøkket oppe resten av omgangen, og kunne gå til pause med en 18-14-ledelse.

Jana Knedlikova storspilte mot Rapid Bucuresti, og topper målscorerstatistikken i Champions League med 49 mål.

Börjesson og Knedlikova fortsatte der de slapp også etter hvilen. Vipers ledelse holdt seg relativt stabilt i starten av andre omgang, hvor begge lag slet med å sette ballen i mål. To utvisninger til Rapid Bucuresti gav imidlertid Vipers sjansen til å dra i fra, og etter 40 minutter ledet hjemmelaget 24-18.

Vipers hadde virkelig initiativet i andre omgang. Marta Tomac var god og leverte både scoringer og assist i Anna Vyakhirevas fravær. Ti minutter før slutt hadde de igjen et forsprang på fem mål.

Nederlandske Lois Abbingh fikk virkelig vist fram skuddstyrken sin i andre omgang, og sikret at Vipers fortsatt var foran med god margin fem minutter før slutt. Bakerst i banen fortsatte Börjesson å opprettholde sin høye redningsprosent.

Vipers styrte kampen fra start til slutt og dro i land en fortjent seier 35-30, og revansjerte dermed forrige helgs tap. Samtlige Vipersspillere noterte seg på målscorerlista i en kamp hvor spesielt kantspillerne fikk skinne.