Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Follo HK Damer
Fra kampen Follo - Larvik.
Foto: Foto: Willy Larsen - idrettsbilder.no

Tobarnsmor Jeanett kan bli Follos nyttårsrakett

Follo har karret seg over kvalikstreken. Og på nyåret kommer storscoreren for fullt.

- Først og fremst er det hodet som må på plass. Kroppen er fin, så nå gjelder det å få til timingen med de andre jentene, sier Jeanett Egebakken Kristiansen. Hun har rukket tre kamper i REMA 1000-ligaen etter at Tomine kom til verden i september. Den siste av dem ga 26-23 over Aker, og dermed ligger Follo på 11.-plass og over kvalikstreken når vi går inn i VM-pausen.

- Hvor stort er potensialet til dette laget?

- Det er veldig høyt. Vi må bare klare å holde oss gode over lengre perioder. Det har vært veldig opp og ned, men vi har et ungt lag og vi skal ikke legge for stort press på de unge, sier 31-åringen, som gleder seg over at de fleste av dem som har vært skadet - og det er mange - begynner å komme seg på beina igjen.

- Nå venter vi bare på Tilde (Alræk) og et par til. Tilde er dyktig til å styre spillet og holde roen i laget. I tillegg forteller hun hva jeg skal gjøre, ler Jeanett, som neppe kan ha gjort så mye galt i fjor. Hun var Follo-spilleren med høyest scoringssnitt (4,8) før hun på grunn av graviditeten måtte gi seg etter 18 serierunder.

- Hvordan får du det til å gå rundt med å være tobarnsmor og samtidig spille i REMA 1000-ligaen?

- Det må planlegges. Jeg er evig takknemlig for folk i klubben som hjelper meg. Uten dem hadde det ikke funket, sier Jeanett, som har opprettet en egen Facebook-side: De som passer Tomine.
- Hvem kan denne uken? Jeg planlegger etter det, forteller den hardtskytende bakspilleren, som har med seg datteren på hver trening. Og mellom øktene snakker hun barn med storesøster og ettbarnsmor "Vikki" i Györ og eldstesøster Charlotte, som venter sitt tredje.

Trener Michael Rehnquist er storfornøyd med at veteranen er tilbake i laget.

- Hun har erfaringen og er x-faktoren vi trenger. Jeanett har kvalitet i alt hun foretar seg. Å ha med henne på et høyt nivå er uvurderlig. I tillegg vet hun å stille krav til alle rundt seg, skryter dansken, som til daglig jobber på Wang Toppidrett/Ung Romerike. Han førte Follo opp fra 1. divisjon forrige sesong. Det var første gang 44-åringen trente et damelag.

- Det er stor forskjell, og jeg har måttet tilnærme meg en annen måte å være på. Det har vært en fin utvikling, og jeg tror jeg har hatt godt av det. Kanskje har også jentene hatt godt av å få inn en annen type trener? Det har i alle fall gitt meg stor uttelling på det personlige plan, erkjenner Rehnquist, som "selvfølgelig" har sørget for noen danske innslag på laget. Blant dem er Annika Petersen (24) som kniver med June Krogh (20 år lørdag) om keeperplassen. Det er en tøff kamp, for dette sier Rehnquist om June:

- Hun er en uslepen juvel og en av Europas fem største talenter. Hun har et enormt potensial. Tar hun de riktige valgene og holder seg skadefri, så etablerer hun seg på Norges A-landslag.

Follos toppscorer kommer også fra Danmark, men er norsk, Eline Osland. Også henne har treneren store forventninger til.

- Hun er ekstremt nysgjerrig på idretten hun driver med og har vist sin klasse i enkeltkamper. Mot Vipers scoret hun ni mål på 11 forsøk og mot Aker syv på ti. Når også Silje Alvestad begynner å komme for fullt, er det ikke rart at Rehnquist gleder seg til nyåret, som starter med bortekamp mot opprykkskollega Gjerpen 7. januar.

- I høst har vi tapt fire kamper med tre mål eller mindre. Med skadefrie spillere på plass igjen, håper jeg at flere av de jevne kampene kan vippe i vår favør, avslutter Michael Rehnquist.

- Jeg skal hjelpe til så godt jeg kan, sier Jeanett Egebakken Kristiansen.

Og da begynner Follo å nærme seg målet? Å bli et etablert lag i Rema 1000-ligaen.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen.