Arendal 20230224.
Storhammars spiller Guro Nestaker jubler under første semifinale for kvinner mellom Storhamar og Sola under NM I Håndball fredag.
Guro Nestaker ble Storhamars toppscorer mot svenske H 65 Höörs HK. Her fra en tidligere kamp

To av tre norske lag videre i European League

Sola, Storhamar og Molde var alle i aksjon søndag, i tredje runde i kvalifiseringen til European League.

Både Sola og Storhamar hadde et godt utgangspunkt før helgas returoppgjør, med seier med henholdsvis sju og ni mål fra første oppgjør.  For Molde var det imidlertid verre, etter deres 17-målstap borte i Frankrike forrige helg.

Sola startet ballet søndag, med bortekamp i San Sebastian i Spania mot Super Amara Bera Bera.
Første halvdel av førsteomgang fulgte lagene hverandre, til stillingen var 6-6. Deretter dro hjemmelaget litt i fra, og scoret de neste tre målene i kampen. Få minutter senere var imidlertid Sola igjen ajour, på stillingen 10-10.

Til pause var Bera Bera igjen foran med tre mål.

Gjennom andre omgang var det hjemmelaget som var i føringen, og til slutt vant de med seks mål, 34-28.

Med Solas sjumålsseier fra første oppgjør, ble det imidlertid de som trakk det lengste strået sammenlagt, og som gikk videre i European League.

Super Amara Bera Bera - Sola HK 34-28 - 66-67 sammenlagt
Solas toppscorer: Maja Magnussen - 6 mål.

---

For Storhamars del gikk turen til svenske Höörs, i syd-Sverige. Fra hjemmeoppgjøret forrige helg hadde de med seg en solid ledelse på ni mål, og gjennom kampen var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne.

Allerede etter snaut fem minutter var Storhamar foran 5-2, og på det meste var de foran med sju mål. Til pause var stillingen 15-20 i favør Storhamar, og de fortsatte den gode trenden også i andre omgang.
Höörs nærmet seg noe, men kom aldri nærmere enn to scoringer. Til slutt vant Storhamar med fire mål, 32-36, og sikret med det en komfortabel sammenlagtseier.

H 65 Höörs HK - Storhamar Håndball Elite 36-32 - 60-73 sammenlagt
Storhamars toppscorer: Guro Nestaker - 9 mål.

---

I Molde, og returoppgjøret mellom Molde Elite og Neptunes Nantes, var det hjemmelaet som kom best i gang. De kom imidlertid aldri foran med mer enn to scoringer, og etter snaut 13 minutters spill utlignet franskmennene til 8-8. Lagene fulgte hverandre de neste minuttene, men til pause var Nantes foran med tre mål.
Med 17 mål å ta igjen fra første kamp, så var ikke utgangspunktet det beste for Molde.
Gjennom andre omgang fortsatte gjestene å dra ifra, og da dommeren blåste av kampen var stillingen 24-30 i favør Nantes.

Molde Elite - Neptunes Nantes 24-30 - 52-75 sammenlagt
Moldes toppscorer: Markéta Šustácková - 6 mål.

---

Kort oppsummert endte helgas kamper med avansement for Sola og Storhamar, mens Moldes sesong i Europa er over for denne gang.
Nå skal de 16 kvalifiserte lagene fordeles i fire grupper, og gruppespillet starter først i januar, etter mesterskapspausen for jentenes del.