Camilla Herrem scoret elleve mål for Sola mot Bera Bera.

Tap for Molde og seier til Sola i EL-kvalifiseringen

Det ble en tøff bortekamp mot Nantes for Molde, mens Sola hadde god kontroll på Bera Bera på hjemmebane.

Kampen mellom Molde Elite og franske Neptunes Nantes skulle bli fartsfylt og målrik. Allerede etter syv minutter stod stillingen 7-5 til hjemmelaget. Lena Grandveau på Nantes og Moldes Christine Alver var begge sikre på hver sin side av banehalvdelen, og begge satte 3/3 baller i mål i åpningsminuttene.

Nantes kom foran med et par mål tidlig i kampen, og det stod 10-6 etter drøye ti minutter. Da hjemmelaget fortsatte å øke ledelsen, tok Molde kampens første timeout. Like etter scoret Molde to kjappe, men slet likevel med å stoppe Nantes bakover i banen. Åtte minutter før pause hadde Nantes økt ledelsen til 19-11, og for andre gang i omgangen, tok Molde timeout. De siste minuttene i førsteomgang scoret Molde to mål, mens Nantes scoret seks. Dermed gikk lagene til pause på 25-13.

Molde hang godt med de første minuttene av andreomgang, og lagene hadde spilt 5-5 de fem første minuttene. Nantes rykket likevel ifra igjen, og økte ledelsen den neste perioden. Christine Alver scoret sitt tiende, og Moldes 23., mål 12 minutter før slutt. Det skulle likevel ikke hjelpe noe særlig at hun hadde en god dag, for like etter scoret det franske laget sitt 39. mål.

Det var ikke mye å få gjort med resultatet de siste minuttene. Det franske laget var best på hjemmebane, og vant det hele 45-28.

Molde møter Nantes til returoppgjør på hjemmebane 19. november. Kampen starter 17.00 og kan ses på Handball-Kanalen.

EHF European League – kvalifisering
Neptunes Nantes - Molde Elite 45-28 (25-13)
Complex Sportif Mangin, Nantes, Frankrike
Toppscorer Nantes: Tamara Horacek og Lena Grandveau med åtte mål
Toppscorer Molde: Christine Alver med ti mål
Utvisninger: Nantes 2x2min, Molde 3x2min

Les mer om norske lag i E-cup her.

Christine Karlsen Alver jubler etter scoring for Molde
Christine Alver scoret ti mål for Molde, men det holdt ikke mot et sterkt Nantes-lag.

Sola var også i aksjon i dag, og møtte spanske Super Amara Bera Bera til kamp i Åsenhallen. Kampen startet godt for hjemmelaget, som etter tre minutter hadde en 3-0-ledelse. Målvakt Rikke Marie Granlund stod meget godt i målet, og plukket flere baller. Gjestene kom seg etter hvert inn i kampen, men Sola fortsatte likevel det gode spillet.

Etter åtte minutter fikk Camilla Herrem sin fjerde nettkjenning, og Sola økte dermed til 7-3. Godt spill både fremover og bakover i banen gjorde at Sola økte ledelsen sakte, men sikkert utover i omgangen. Halvveis i omgangen var stillingen 10-6. I en liten periode slet Sola fremover i banen, men det tok ikke lang tid før de var tilbake til der de var. Kristina Novak satte sin femte ball i nettet seks minutter før pause, og stillingen var 16-10. Sola beholdt seksmålsledelsen inn mot pause, etter en nydelig trick fra sikre Camilla Herrem, som også var hennes åttende scoring i omgangen. Da dommeren blåste av førsteomgang, var stillingen 19-13.

Det var gjestene som fikk best start på andreomgangen. Med utgruppert forsvar og en målvakt som plukket flere baller, slet Sola-jentene med å score. De gulkledde beholdt likevel ledelsen, og stillingen var 22-18 syv minutter ut i omgangen.

Halvveis i omgangen hadde Sola økt til 29-24, og femmålsledelsen beholdt de den neste perioden. Sola-jentene spilte godt fremover, og fikk også flere fine kontringsmål. Da det gjenstod åtte minutter, satte Maja Magnussen ballen i åpent mål og Sola ledet da 34-28. Sola tok igjen styringen i kampen, og kontrollerte inn til seier 39-32.

19. november møtes lagene igjen for returoppgjøret. Kampen starter kl. 12, og kan ses på Handball-Kanalen.

Sola - Super Amara Bera Bera 39-32 (19-13)