Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NOR-ESP
Tobias Grøndahl og Norge kjempet tappert mot Spania.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sterk norsk seier mot Spania

Norge lå bak Spania store deler av kampen, men overtok ledelsen når det gjaldt som mest og dro seieren i land.

Sluttresultatet ble 31-29 til Norge.

Håndballgutta spiller denne helgen Gjensidige Cup i Sotra Arena, og har tidligere måtte se seg slått av både Danmark og Nederland på hjemmebane. Søndag var det duket for turneringens siste kamp mot Spania.

Tobias Grøndahl fikk tillit fra start og dannet Norges bakspillerrekke med Sander Sagosen og Magnus Abelvik Rød fra Kolstad. Lagene var jevnspilte i åpningsminuttene, der Sagosen tidlig utmerket seg for Norge. Etter ti minutter var stillingen 5-5.

Spanjolene hadde overtaket de neste minuttene, og var lenge foran med to mål. Norge satte omsider ballen i mål fra straffemerket på sitt fjerde forsøk, etter at Perez de Vargas hadde stoppet de tre første. Håndballgutta klarte dog ikke å ta igjen Spania til tross for gode angrepsaksjoner.

Tre minutter før pause kom utligningen endelig etter en flott scoring av Magnus Gullerud, men bakover slet Norge med å stoppe de unge spanjolene. Etter en jevn omgang gikk lagene til pause med stillingen 13-13.

NOR-ESP
Sander Sagosen storspilte for Norge, og endte til slutt på 9 scoringer og 10 assist.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Lagene fortsatte å følge hverandre tett også etter hvilen, men det tok ikke lang tid før Spania igjen hadde overtatt ledelsen. Sagosen fortsatte storspillet for Norge, og vartet opp med både scoringer og assist. Også Grøndahl var sentral i Norges angrepsspill. Etter 40 minutter stod det 18-19.

Spanjolene stod stødig i forsvar, og gjorde det vanskelig for den norske angrepsrekka. Spania var stadig et lite hakk foran, men Håndballgutta var aldri mer enn to mål bak. Ti minutter før slutt ledet Spania 25-24.

Kristian Sæverås vartet opp med en dobbeltredning på straffe, før Abelvik Rød utlignet for Norge like etter. Spania scoret og Norge utlignet, og slik utspilte det seg før Abelvik Rød og Norge endelig overtok ledelsen. Med 30 sekunder igjen på klokka var norsk tomålsledelse ett faktum.

Alexander Blonz fikk æren av å sette kampens siste ball i mål, og sikret seier mot Spania med resultatet 31-29.

Landslagssjef Jonas Wille var godt fornøyd med dagens kamp, og sa følgende til TV 2 etter kampen:

- Vi hadde en jevn kamp mot Spania i VM i januar og da vippet det feil vei. Vi har få muligheter sammen, og selv om det ikke er mesterskap er det veldig deilig.

Wille trekker spesielt fram angrepsspillet som en avgjørende faktor for dagens seier:

- Vi har Sagosen og Grøndahl som er gode til å diskutere og være konkrete i dialogen om angrepsspillet. I tillegg vil alle ha ballen og avgjøre kampen. Vi lykkes med det, noe som gir en boost og en selvtillit. Selv om vi ligger bak store deler av kampen spiller vi bra og får betalt for tålmodigheten.

Kampfakta under bildet.

NOR-ESP
Sander Sagosen ble kåret til Norges beste spiller og fikk dele ut 2500 kr. til Kreftforeningen. Andreas Drivenes fra Gjensidige til høyre.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

KAMPFAKTA
Golden League Gjensidige Cup, menn
Norge –
Spania 31-29 (13-13)
Sotra Arena
Toppscorer Norge: Sander Sagosen – 9 mål
Toppscorer Spania: Agustín Casado Marcelo – 5 mål
Utvisninger: Norge 4x2 min., Spania 6x2 min + 1 rødt kort.

Fullstendig kamprapport
Mer om Golden League Gjensidige Cup