Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hjemvendt til norsk håndball
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Kolossalt Kolstad-tap for danske Aalborg

Kolstad fikk det ikke til framover i onsdagens Champions League-oppgjør, og tapte med tosifret.

I oktober i år møttes Aalborg og Kolstad til sesogens første Champions League-oppgjør i Danmark. Den gang tapte Kolstad med to mål. I mellomtiden har Kolstad både spilt uavgjort mot – og vunnet – mot storlaget PSG. Forventningspress, anyone?

Et fullsatt Trondheim Spektrum tok imot spillerne med trampeklapp onsdag kveld. Trondheim-lagets filleristing av internasjonale stjernelag har ikke bare gjort seg bemerket i Europa for øvrig, men selvsagt også i Sagosens fødeby.

Selv om Kolstad startet kveldens kamp med et godt forsvarsspill, var det gjestene som raskt gikk opp i ledelse. For framover gikk det ikke så godt. Pasningsmiss og angrepsfeil ble hardt straffet. Dessuten virket det tidvis nærmest umulig å få ballen forbi danske Niklas Landin.

Etter tyve minutter spill hadde Kolstad bare fått fire mål. Aalborg var foran med fem. Selv om det dermed var et lyspunkt at de rødkledte fikk fem mål i løpet av omgangens siste ti, hjalp det ikke stort når Aalborg fikk akkurat det samme. 

Ti minutter ut i andre omgang var Aalborg foran med åtte. Det så vanskelig ut å komme forbi det danske forsvaret. Kolstad stanget én mot én i et angrepsspill som både var tett og trangt. Pasningene var stadig faretruende nære å bli snappet opp av en ivrig dankse. Innimellom ble det det, også. Aalborg derimot virket mer samspilte. Pasningene fløt lett. Avslutningene var klokkeklare.  

«Hvor er laget som dundret over PSG, Kiel og Szeged?» spurte Adresseavisa-journalist Christian Stendal. Med rette. For Kolstad gikk rett og slett opp i limingen, som den danske kommentatoren på Handballkanalen sa det nærmest vakkert (men vondt), da Aalborg var foran med 12 mål og seieren, eller tapet som sådan, definitivt var et faktum.
 
Kampen endte 18-29. En solid skuffelse for Kolstad.

 

Kampfakta
Kolstad Håndball – Aalborg Håndbold 18-29 (9-14)
Trondheim Spektrum
8600 tilskuere

Toppscorer Kolstad
Sander Sagosen med 4 mål

Toppscorer Aalborg
Mads Hoxer Hangaard med 6 mål

Fullstendig kamprapport finner du her