Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Målvakt
Vegard Bakken Øien er Fjellhammers målvakt
Foto: HARALD GRUNDEL

Skadene har bremset Fjellhammers fremgang

Forrige sesong kom Fjellhammer til kvartfinalen i sluttspillet. Skader forsinker årets fremgang.

- Vi har vært veldig variable i REMA 1000-ligaen i år, sier FIL-keeper Vegard Bakke Øien. Forrige sesongs sjetteplass er foreløpig byttet ut med en tolvte plass.
- Vi mistet mange viktige spillere etter forrige sesong. I tillegg har vi Besard Hakaj skadet (er i lett trening igjen etter at bakre korsbånd røk). Det merkes både på linjespillet og i forsvaret. Det har gjort at 04-gutten Daniel Ny og 05-gutten Jens Holter er blitt kastet ut i det, sier keeperveteranen, som håper at to seire på de siste tre kampene indikerer at det er bedre tider i vente.

- I begynnelsen av sesongen gjorde vi veldig mange tekniske feil. Nå gjør vi ikke like mange som på det verste, så vi får håpe det er bedre tider i vente. Men vi har mange unge spillere - 03, 04- og 05-årganger - så det vil ikke sitte med en gang, sier elverumsingen, som gikk i skole hos legenden Morten Nergaard.

- Det ble mye benkesitting da, noe som er naturlig med en sånn førstekeeper, men jeg lærte mye av Morten. Han hadde sin egen stil og likte seg best når det virkelig gjaldt, sier Vegard, som var en tur innom Nærbø før han kom til FIL og er førstevalget der. Tobarnsfaren har kontrakt ut sesongen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Målvakt Fjellhammer
Sisteskansen Vegard Bakken Øien er viktig for Fjellhammer. 
Foto: Harald Gründel

- Det har gått OK, er 29-åringens karakteristikk av egen innsats så langt, men trener Robert Hedin en rausere i ordbruken.

- Vegard har vært veldig viktig for oss. Han kommer alltid veldig forberedt og har en bra evne til å lære seg spillet, sier trener Robert Hedin. Den tidligere landslagssjefen er inne i sin første hele sesong i FIL. Med seg har han Glenn Solberg og keepertrener Sindre Walstad. Dermed har Lørenskog-klubben skaffet seg landets mest meritterte trenertrio.

Kjendisfaktoren øker ytterligere når vi forteller at Hedins sønn Amadeus og Glenns sønn Magnus også er med i den grønne FIL-drakten, selv om Amadeus er kneskadet frem til februar. I tillegg er Frode Hagens sønn Henrik også i stallen.

- Magnus har hatt en del innhopp, Henrik ikke så mange, men dette er spillere som vil komme sterkere neste sesong, sier Hedin, som kan glede seg over supre treningsforhold etter at Fjellhammer Arena sto klar. Han har ikke gledet seg like mye over spillet.

- Med ni nye spillere tar det tid å få satt ting sammen. Det har sett bra ut av og til, men så faller vi sammen i perioder. Vi har hatt dårlige kontringer, og vi har også slitt mye i forsvar. Syv mot seks-spillet har vært bedre, men ikke så bra som i fjor.

- Blir det tøft å nå sluttspillet denne sesongen?

- Sluttspill har jeg fortsatt tro på. Vi startet dårlig også forrige sesong, men endte på sjetteplass.  

Nå kan det bli ruskevær i vente for siste sesongs kvartfinalist i sluttspillet. Det venter tre bortekamper på rad, mot ØIF Arendal, Runar og Kristiansand. Deretter to hjemmekamper hvor man kanskje heller ikke bør satse hele julegratialet på hjemmeseire? Motstandere er nemlig Elverum og Kolstad.

- Jeg håper vi kan slå Kristiansand borte og overraske i en av de andre, sier Robert Hedin, som håper Vegard Bakke Øien fortsetter å levere stabilt.

- Vi må bare innse at vi får en tøff tid frem til jul. Det er mye jobbing som gjenstår før vi er der vi ønsker å være, avslutter keeperveteranen Bakken Øien.

Og det er altså med storspill og sluttspill.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.

Les mer om REMA 1000-ligaen.