Gjensidige Cup

Ingvild Bakkerud kunne notere seg for fire scoringer mot Polen.

Seier i siste Posten Cup-kamp

Tross flere perioder med mange skuddbom, vant Håndballjentene til slutt 27-25 mot Polen.

Håndballjentene er fullt i gang med å finpusse samspillet i Posten Cup før VM venter i desember. På fredag vant de 32-24 mot Angola, mens de hadde god kontroll på Island som de vant med ti mål mot i går.

De norske jentene viste tidlig hvorfor de var favoritter før dagens kamp mot Polen. Etter seks minutter hadde de kun sluppet inn ett mål, mens de hadde fire nettkjenninger fremover. De stod godt bakover i banen, og presset Polen fra å komme til gode sjanser. Fremover i banen slet håndballjentene med å treffe mellom stengene, samtidig som at den polske målvakten stod godt. Likevel økte Håndballjentene ledelsen, og halvveis i omgangen var stillingen 10-5. Like etter tok også Thorir Hergeirsson lagets første timeout.

Marie Davidsen stod godt og kunne notere seg for flere fine redninger, og sammen med resten av de norske jentene hindret de polakkene å score mål på drøye fem minutter. Åtte minutter før slutt satte Nora Mørk inn 14-7 fra syvmetersmerket. Men så skulle bomskuddene fremover i banen fortsette. Noe slurv førte til flere tekniske feil, og dermed hang Polen godt med i kampen. Det skulle ta syv minutter før det neste norske målet kom. Nok en gang var det Mørk fra straffemerket, og stillingen var da 15-10. Det ble også omgangens siste mål.

Nora Mørk var sikker fra straffemerket i dagens kamp.

Polen viste stor vilje også i starten av andreomgang, og scoret det første målet. De reduserte stadig, samtidig som at Håndballjentene fremdeles slet med å score mål. Åtte minutter ut i omgangen stod stillingen 16-14. Den neste perioden spilte lagene jevnt, og det skilte to og tre mål lenge. Halvveis stod det 20-17. Thale Rushfeldt Deila plaget polakkene på høyresiden og scoret sitt fjerde og sendte Norge i en firemålsledelse for første gang på lang tid.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før Polen var to mål bak igjen, og åtte minutter før slutt var det jevnt på 22-20. Breistøl og Solberg-Østhassel sørget for en mer behagelig ledelse seks minutter før slutt. Til tross for at Polen fortsatte å gjøre det spennende, klarte Håndballjentene å holde holdet kaldt. Det ble til slutt norsk seier 27-25.

– Jeg syns vi spiller godt angrepsspill, men vi bommer mye. Tifligere har det vært omvendt, så det er litt svingende. Men det er skuddet som er enklest å gjøre noe med, så jeg er glad for at vi spiller godt, sa kaptein Stine Bredal Oftedal til TV 2 etter kampen.