Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Magdeburg Super Globe.png
Kaptein Christian O'Sullivan kunne løfte troféet i Super Globe.
Foto: IHF

O'Sullivan og Magdeburg til topps i Super Globe

Magdeburg beseiret Füchse Berlin, og vant den internasjonale turneringen for tredje året på rad.

Super Globe som er en internasjonal turnering for klubblag som arrangeres av det internasjonale håndballforbundet (IHF). Her møtes de beste lagene fra hvert av kontinentent, hvor Europa stilte med følgende lag: Magdeburg, Kielce, Barça og Füchse Berlin.

Magdeburg vant turneringen i 2021 og 2022, og ble i år det andre laget som har stukket av med seieren tre år på rad. Tidligere er det bare Barça som har klart det samme.

I finalen møtte de det andre tyske laget i turneringen, Füchse Berlin, til en uhyre spennende kamp. Dette var den første finalen i turneringen med to lag fra samme land, hvor begge lag har vunnet turneringen to ganger før.

Füchse Berlin, som topper Bundesligaen i Tyskland, var det beste laget i starten av kampen, men Magdeburg hang godt med. Til pause var stillingen 16-13 til laget fra den tyske hovedstaden. Etter hvilen dro Füchse Berlin i fra, men Magdeburg klarte å hente inn femmålsledelsen og viste at kampen ikke er ferdig før dommeren blåser av. 

Etter fulltid var det likt mellom lagene på stillingen 29-29, og lagene måtte ut i ekstraomganger. Magdeburg viste god rutine, og dro til slutt seieren i land 34-32 etter en dramatisk finale.

Den norske landslagskapteinen Christian O'Sullivan, som hovedsakelig spiller forsvar i den tyske klubben, scoret tre mål i finalen. 

Les mer om Super Globe.