Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20231125 Silje Solberg-Østhassel.jpg
Silje Solberg-Østhassel endte på hele 57 i redningsprosent mot Island.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ny seier i Posten Cup mot Island

Silje Solberg-Østhassel strålte i sitt landslagscomeback da Island ble beseiret 31-21 i Posten Cup.

Denne helgen spiller Håndballjentene Posten Cup i Hamar og Lillehammer før håndball-VM på hjemmebane kastes i gang 29. november. Torsdag ble Angola beseiret 32-24, og lørdag var det Island som skulle bryne seg på de regjerende verdens- og europamesterne.

Norge kom godt i gang bakover med Silje Solberg-Østhassel tilbake fra fødsel mellom stengene. I angrep ledet kaptein Stine Bredal Oftedal an. De to nordiske lagene spilte jevnt i åpningsminuttene, med Norge i ledelsen 5-3 etter ti minutter.

Vilde Mortensen Ingstad var i storslag da Norge økte sin ledelse midtveis i omgangen. I tillegg fortsatte Camilla Herrem der hun slapp på torsdag, og løp inn flere kontringsmål. Bakerst strålte Solberg-Østhassel i sitt landslagscomeback.

De norske jentene holdt trøkket oppe og hadde god kontroll på islendingene. Fem minutter før slutt sendte Kari Brattset Dale Håndballjentene opp i en timålsledelse. Island slet med å holde følge med Norges høye tempo, og stillingen til pause var dermed 20-8.

20231125 Thale Rushfeldt Deila.jpg
Thale Rushfeldt Deila spilte en god landskamp for Norge.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Thale Rushfeldt Deila banket andre omgangs første ball i mål, men det tok lang tid før det neste kom for Håndballjentene. De stod dog fortsatt solid bakover, med en Olivia Lykke Nygaard bakerst som fortsatte der Solberg-Østhassel slapp.

Dale og Ingstad ble servert strålende assist fra sine medspillere, og leverte varene fra sin linjespillerposisjon. Også Deila fortsatte å banke ballen mellom stengene. En solid 25-13-ledelse var et faktum midtveis i andre omgang.

Landslagsdebutant Maja Furu Sæteren fikk også sjansen i denne kampen, og noterte seg for nok et landslagsmål. Kort tid etter noterte også målvakt Lykke Nygaard seg for sitt første landslagsmål. Norge hadde stålkontroll på islendingene, og seilte inn til en timålsseier 31-21.

Neste kamp i Posten Cup er allerede i morgen, søndag, klokken 14:45. Da står Polen på motsatt banehalvdel. Kampen kan du se på TV 2 og TV 2 Play.

20231125 Vilde Ingstad BB.jpg
Vilde Ingstad ble Norges toppscorer og ble fortjent kåret til Norges beste spiller.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

KAMPFAKTA
Posten Cup kvinner

Norge – Island 31-21 (20-8)
Håkons Hall, Lillehammer
Toppscorer Norge: Vilde Ingstad - 6 mål
Toppscorer Island: Sandra Erlingsdottir - 8 mål
Utvisninger: Norge 2x2 min., Island 3x2 min.