Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Norge- Angola
Landslagsspillerne Thale Rushfeldt Deila og Ingvild Bakkerud er rivaler i den danske ligaen, men gode lagvenninner med flagget på brystet.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

VM-klare jenter herjer i danske klubber

Norske jenter har hatt en kanonstart på sesongen i Danmark. Det er godt nytt for Posten Cup og VM.

Esbjerg, Ikast og Odense topper tabellen i den danske serien, og innkasserer stadig nye poeng i Champions League. Dette mye takket være en haug norske spillere som har sin klubbhverdag i Danmark.

Team Esbjerg, med flest norske spillere i troppen, topper Kvindeligaen i Danmark med 11/11 seire. Klubben med den danske landslagssjefen Jesper Jensen som hovedtrener, kan skilte med hele seks norske spillere.

Nora Mørk er foreløpig den mest effektive spilleren i ligaen, og kan vise til fantastisk statistikk når det gjelder mål og assist. Henny Ella Reistad, Kristine Breistøl og Sanna Solberg-Isaksen er tre andre norske landslagsspillere i Esbjerg. Øvrige nordmenn i klubben er Marit Røsberg Jacobsen og Julie Bøe Jacobsen.

Også i Champions League finner vi Esbjerg på toppen av tabellen i gruppe B, med seks seire og ett tap. På søndag ble Ikast bekjempet med ett mål, i en kamp hvor samtlige norske spillere skinte.

Norge- Angola
Nora Mørk banker inn mål og serverer assist på assist i den danske ligaen.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

I Ikast finner vi de to landslagsspillerne Stine Ruscetta Skogrand og Ingvild Kristiansen Bakkerud, hvor sistnevnte er toppscorer i klubben. Tidligere Vipersmålvakt Andrea Austmo Pedersen spiller også i den danske klubben, og topper statistikken blant topp 10 målvakter med hele 40 i redningsprosent.

Ikast ligger på andre plass i ligaen, og på tredje plass i gruppe B i Champions League, á poeng med Metz på andre plass. I sesongens første Champions League-kamp fikk laget med seg to poeng mot regjerende mester Vipers Kristiansand.

Odense ligger på tredje plass i den danske ligaen med like mange poeng som Ikast. Klubben har fem norske spillere, blant annet landslagsspillerne Maren Nyland Aardahl og Thale Rushfeldt Deila. Øvrige norske spillere er Tonje Løseth, Ragnhild Valle Dahl og Malin Aune. Klubben trenes av tidligere Viperstrener Ole Gustav Gjekstad.

I Champions League ligger Odense på andre plass i Gruppe A, fire poeng bak Gyør som også har mange norske spillere. Nevnte Aardahl er toppscorer for laget i turneringen, og ligger på andre plass på toppscorerlista, ett mål bak Andrea Lekic. Landslagsspilleren har en scoringsprosent på hele 86%.

Norge- Angola
Maren Nyland Aardahl er Odenses toppscorer i Champions League.
Foto: Christoffer Andersen / NTB

Onsdag skal alle tre lagene i aksjon i Kvindeligaen, før det til helgen er duket for enda en runde i Champions League. Da skal igjen Ikast og Esbjerg møtes til kamp lørdag, mens Odense skal opp mot svenske Sävehof søndag. Begge kampene spilles 16:00 og sendes på Handball-kanalen.

Neste uke møtes Håndballjentene for å spille Posten Cup på Hamar og Lillehammer, før Håndball-VM på hjemmebane kastes i gang uken etter!

Har du enda ikke sikret deg billetter til Posten Cup eller VM? Fortvil ikke - det er fortsatt ledige billetter!
Kjøp billetter til Posten Cup her!
Kjøp dine billetter til Håndball-VM i Norge her!

Les mer om Håndballjentene.