Kristina Sirum Novak scoret fem mål og ble kåret til banens beste.

Norge åpnet VM med storseier!

Norge var klare favoritter og leverte varene i VMs åpningskamp. Oppgjøret mot Grønland endte med seier 43-11.

Onsdag var det endelig klart for VM-åpningen på hjemmebane, og Håndballjentene skulle ta imot Grønland i Stavanger i turneringens første oppgjør.

Norge hadde få problemer i angrep, og omtrent hvert angrep endte med scoring i åpningsminuttene. Gjestene startet sitt angrep med et sju-mot-seks-spill, og hadde suksess til stor begeistring fra de hundretalls tilreisende fra Grønland. Dermed var de kun to mål bak Norge da en halv omgang var spilt.

Håndballjentene takket så for følget og satte de neste åtte scoringene. Sola-jentene Camilla Herrem og Kristina Sirum Novak storkoste seg og stod for elleve nettkjenninger til sammen i den første omgangen. Med kun ett baklengsmål det siste kvarteret kunne Norge gå til pause med en tolvmålsledelse på stillingen 19-7.

Håndballjentene fortsatte storspillet etter sidebyttet, og satte fem mål før Grønland satte sitt første i andreomgang. Ti minutter ut i omgangen var 20-målsledelsen et faktum. Håndballjentene stoppet ikke målfesten før 14 spillere, inkludert begge målvaktene, hadde skrevet seg opp på scoringslisten.

Mesterskapsdebutant Maja Furu Sæteren gjorde en god figur og sørget for fem nettkjenninger.  Da dommerne blåste for siste gang, kunne Håndballjentene juble for seier 43-11.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Maja Furu Sæteren
Maja Furu Sæteren noterte seg for fem mål.

Kristina Sirum Novak ble kåret til banens beste spiller og hadde dette å si til TV3 etter kampslutt:

- Det var en tålmodighetsprøve der vi stod lenge i forsvar og skjøt raskt fremover, men det var kjekt å komme i gang og å spille hjemme i Stavanger. Publikummet var veldig bra, ikke minst publikummet til Grønland som var fantastisk flinke og det var god stemning i hallen i dag.

Kari Brattset Dale var fornøyd med Norges innsats etter kampslutt

- Vi slapp de litt lett til i førsteomgang, men elleve mål bakover er veldig bra. Mange fikk spille og Maja (Furu Sæteren) gjorde en god debut i mesterskap.

Håndballjentene spiller sin neste kamp fredag 1. desember mot Østerrike. Oppgjøret starter klokken 20.30 og kan følges på TV3 og Viaplay.