Kristiansand  20230930.
Vipers´ Lois Abbingh t.h. under håndballkampen i EHF Champions League mellom Vipers Kristiansand og Team Esbjerg i Aquarama i Kristiansand.
Lois Abbingh scoret 6 mål for Vipers, her fra en tidligere kamp.

Knepent, men dramatisk tap

Det ble en høydramatisk avslutningen med søndagens Champions League-oppgjør for Vipers, som tapte 29-30.

Fra start av i Bucuresti, så det ut til at Vipers var det eneste laget som hadde kommet tidsnok ut av garderoben til kampstart...
Før 8 minutter hadde gått var de i ledelsen 5-0, før Andjela Janjusevic satte hjemmelagets første scoring.

Vipers løp og løp, snappet og kontret, og ved halvspilt førsteomgang var de i ledelsen 11-4. De neste seks scoringene var det imidlertid CS Rapid Bucuresti som sto for, og etter 22 minutter var stillingen 10-11, fortsatt i favør Vipers.

Vipers holdt unna til pause, og ledet da med tre mål.

I andre omgang var det imidlertid hjemmelaget som kom best i gang, og etter drøyt tre minutter, var stillingen uavgjort 13-13.
Kort tid etter gikk Bucuresti opp i ledelsen for første gang gjennom kampen, men Vipers slo raskt tilbake.

I sluttminuttene vekslet lagene på å lede. På det meste klarte Bucuresti å komme foran med 3 scoringer, men drøyt to minutter før slutt utliknet Vipers til 28-28. Minuttet senere var stillingen 29-29, og med bare få sekunder igjen på klokka, så det ut til at kampen var avgjort...

Så ble det litt klabb og babb, hvor det hele endte med at Bucuresti snappet ballen fra Vipers, før Vipers' Paula Arcos Poveda forsøkte å snappe den tilbake. Denne aksjonen ble avblåst av dommerne, som ved hjelp av videoassistert dømming ga Poveda rødt kort - og dermed 7-meterkast til Bucuresti.

Etter full tid viste dermed tavla 30-29 til Bucuresti, og Vipers måtte se ett poeng flakse avgårde.

Etter sju spilte kamper, står Vipers igjen med to seire, én uavgjort og fire tap, og fem poeng. De ligger så langt på sjette plass i gruppe B, av totalt åtte lag.

Nå venter mesterskapspause for kvinnenes Champions League - så Vipers' neste kamp er ikke før 7. januar, på bortebane mot franske Metz Handball.

Fakta
EHF Champions League Women - gruppe B
CS Rapid Bucuresti - Vipers Kristiansand 30-29 (10-13)
Polyvalent Hall, Ioan Kunst Ghermanescu, Bucuresti, Romania
4000 tilskuere
Vipers toppscorere: Lois Abbingh og Paula Arcos Poveda - begge 6 scoringer.
CS Rapid Bucurestis toppscorer: Eliza Iulia Buceschi - 6 scoringer.
Utvisninger: Vipers 2x2 minutter og ett direkte rødt kort, CS Rapid Bucuresti 3x2 minutter.