Juniorjentene jubler for scoring. Bildet er fra VM i Romania i sommer.

Juniorjentene beseiret Romania

Juniorjentene (LK04) avsluttet turneringen i Tsjekkia med en etterlengtet seier mot Romania.

Juniorjentene (LK04) spiller turnering i Tsjekkia, hvor de foreløpig har måttet se seg slått mot Ungarn og vertsnasjon Tsjekkia. Lørdag formiddag løsnet det endelig for Norge mot Romania.

Det var Norge som kom best i gang i åpningsminuttene, men Romania hentet inn den knappe norske ledelsen etter ti spilte minutter. Norge stod tøft bak i forsvar, og var flinke til å bruke bredden framover.

Lagene var jevnspilte de neste minuttene, men de norske jentene hadde et lite overtak. Juniorjentene viste tålmodighet i angrep som gav de gode målsjanser. Storhamarspillerne Mathea Enger og Ingeborg Monné var blant spillerne som fikk vist fram skuddstyrken sin. Norge hadde god kontroll resten av omgangen, og gikk til pause med en 14-9-ledelse.

Etter hvilen var det Romania som kom best i gang. Norge fikk det ikke helt til å stemme framover, noe som gav bortelaget flere sjanser til å redusere ledelsen. Etter halvspilt andre omgang var stillingen 18-15.

Rumenerne hadde flere sjanser til å minske målforskjellen ytterligere, men de norske jentene stod bedre bakover utover i omgangen. I angrep derimot hadde Juniorjentene større problemer, men et godt forsprang fra første omgang var til god hjelp.

Kadija Mårdalen vartet opp med viktige redninger mot slutten av kampen, og med tre minutter igjen på klokken var Norge foran med tre mål. Juniorjentene beholdt tremålsledelsen resten av kampen, og vant til slutt 23-20.