Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trenerteam LK02 LK08
Trenerduoen Bente Lunke Norum og Tore Johannessen.
Foto: Svein André Svendsen

Jentelandslaget i gang med regionale samlinger

På sine første samlinger har LK08 jobbet med teknikk og taktikk, inkludert vurderingsspill.

Jentelandslaget (LK08) har hatt sine første regionale samlinger, og det er ingen tvil om at det er mange nye spennende spillere på vei inn i norsk håndball. I alle seks regioner har både de regionale trenerne og trenerteamet for LK08 møtt de første gruppene med spente utøvere.

Landslagstrenerne Tore Johannessen og Bente Lunke Norum oppfordrer trenere med jenter i 2008- og 2009-årgangene om å følge opp fokusområdene fra samlingene.

- Tema for den første samlingen har vært vurderingsspill. Her jobbes det med å få oversikt over situasjoner, ta tydelige valg i egne aksjoner, og lese både med- og motspilleres bevegelser for selv å posisjonere seg, sier trenerne.

- I forsvar handler vurderingsspill mye om å finne gode posisjoner, jobbe godt med armbruk i ballbane, og å ta et tydelig valg på rett tidspunkt i situasjonene, fortsetter de.

I angrep ble det jobbet mye med bevissthet rundt aksjonene.

- Det handler eksempelvis om å gå på rom fremfor spiller, og om å vurdere når egen mulighet skal benyttes opp mot når ballen bør spilles videre. For å mestre dette trenger jentene gode ferdigheter på å gå inn i situasjoner med høy arm, de må kunne benytte begge armer til viderespill, og de må takle ulike typer pasninger og skudd med press i kroppen.

Utøverne som blir skikkelig gode på tekniske og taktiske ferdigheter, vurdering og dueller i denne alderen, ligger et hestehode foran når de blir eldre og spillet blir satt mer i system, påpeker trenerne Norum og Johannessen.  

- Det er begrenset hvor mye påvirkning vi og de regionale trenerne har den korte tiden vi får jobbe med utøverne. Vi trenger hjelp av trenerne som ser jentene mange ganger i uken til å utvikle dem videre. Det er trenerne hjemme i klubb som har mulighet til å jobbe fokusert og målrettet med utvikling av ferdighetene jentene har behov for. Jo flere trenere som tør å nedprioritere systemer, trekk og bevegelser, og isteden prioritere å bruke tid på individuelle ferdigheter, desto mer vil det hjelpe norsk håndball med å utvikle spillere med bedre tekniske og taktiske ferdigheter. Og da med all ære til klubbtreneren i ungdomstiden, sier de to landslagstrenerne.